Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako posiadacz pierwszego e60 mam pytanie odnośnie czytnika cd

Co jest auto nie widzi płyt cd tzn. w enterteiment nie mogę wybrac opcji CD jako źródła dźwięku (pali sie na szaro) mam dużą navi i zmieniarke na cd (jej chyba też nie widzi). Czytnik cd z przodu działa w sensie wpuszcza i wypusza płyte ale jej nie czyta podobnie zmieniarka sprawdza każda cd ale na monitorze nie moge jej wybrać (nie mam nawet obok opcji cd tych kilku płyt)

jesli to istotne to dodam ze płytę od navi czyta bez problemu

może to jest coś banalnego w opcjach tylko ja jestem cienki w uszach

dzięki

Opublikowano

Jeśli miałbym tylko czytnik pod navi to rozumiem ale auto nie widzi tez zmieniarki :norty:

Chyba trzeba zainwestować w kabel do inpy :cool2:

Opublikowano

dopiero doszłem do tego ze dvd też czyta płyty audio :mad2:

muzyka gra :cool2: (mimo ze navi prof to jeśli chodzi o jakość dzwieku to chyba mam najuboższą wersje) ale dalej nurtuje mnie pytanie dlaczego w ogole opcja CD jest dla mnie i czytnika cd i zmieniarki niedostępna.

czytam wątki na forum i dochodzę do wniosku ze możliwe ze system złapał jakieś błędy i potrzeba update'u sterowników

Opublikowano
A przypdakiem nie wsadzasz tam plyt mp3?

Zmieniarka czyta tylko plyty orginalne lub nagrane czasowo.

no niestety nie nagrywane audio albo oryginały próbuje i nic

dvd czyta to co wypale na swoim krążku.

myśle ze problem nie leży tu w nośnikach :mad2:

Opublikowano

mazury

zauważyłem jeszcze jedno czy kazde e60 ma tuner TV bo nie ma u mnie też opcji TV w enterteinment

czy czytnik cd i zmieniarka nie są do niego podpięte?

może ktoś wyciągnął albo jest uszkodzony dlatego nie widzi cd ?