Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio uszczelniałem pompę wtryskową(wymiana kompletu uszczelek itp.) i po zmontowaniu mam problem, gasnie mi po kilku minutach pracu jak złapie temperature a potem problem z odpaleniem. Następnie dalej gasnie po 30 sek. pracy na wolnych obrotach, mimo jak gaz wcisnę to też zdycha.... Wcześniej też miałem problem, jak potrzymałem go na obrotach lecz teraz mi się problem pogłębił bo gaśnie nawet podczas pracy na wolnych obrotach.

Co może być przyczyna? wie ktoś może, maił może podobny problem? Podejrzewałem czujnik położenia wału lecz podmieniłem i dalej to samo.

Na myśl mi się nasuwa jeszcze wtrysk sterujący lub czujnik na dole pompy(elektrozawór regulatora wtryskiwacza) albo przestawiony nastawnik ale chyba wtedy by nie gasł... chyba

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
Podłącz auto pod jakiś skaner ,bo to trochę wróżenie z fusów ....sterownik msa11 nie pierwszej młodości ,ale podstawowe błędy i wartości rzeczywiste można podejrzeć ....
Opublikowano

nie podłączałem ale podmieniłem czujnik temperatury w nastawniku i jak narazie chodzi. Jeszcze nie skręciłem całości (kolektor ssący itp.) i na miejscu chodzi spoko nie gaśnie...

najgorsze to że potrwało to 4 tygodnie grzebania i sprawdzania elementów. Książkę z tego mogę napisać... masakra

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke