Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pochwal sie jeszcze jaki masz pilot.

t90 i potrzebuje instrukcje bo z tego co wiem to są odpowiednie kombinacje przycisków żeby ustawić np dogrzewanie, wentylacje itp

Opublikowano
W T90 np. audi nie ma mozliwosci zmiany trybu dzialania pilota ( w innych T90 pewnie rowniez, instrukcje opisuja zmiane tego trybu tylko dla t80 i t91). Mozna funkcje przewietrzania ustawic na samym piecu.
Opublikowano
W T90 np. audi nie ma mozliwosci zmiany trybu dzialania pilota ( w innych T90 pewnie rowniez, instrukcje opisuja zmiane tego trybu tylko dla t80 i t91). Mozna funkcje przewietrzania ustawić na samym piecu.

mi przez przypadek udało mi się to ustawić ale nie wiem jak. a mianowicie, zielona dioda migająca na pilocie jest to przewietrzanie auta a gdy się świeci czerwona jest to funkcja dogrzewania :) tyle wiem bo przez przypadek tak ustawiłem. i własnie nie wiem jaka jest kombinacja przycisków :)

Opublikowano
U mnie w T90 migajaca zielona dioda oznacza odebranie od sterownika informacji zwrotnej o nawiazaniu komunikacji i wlaczeniu pieca. Czerwona miga przy wylaczeniu pieca.
Opublikowano
U mnie w T90 migajaca zielona dioda oznacza odebranie od sterownika informacji zwrotnej o nawiazaniu komunikacji i wlaczeniu pieca. Czerwona miga przy wylaczeniu pieca.

ja już obczaiłem, u mnie jest tak. jeśli uruchomię tryb wietrzenia przyciskiem "on" to zapala się zielona dioda i jeśli jest już odebrany sygnał i nawiewy działają to ta zielona dioda co 2 sekundy mryga. i tak samo jest jak uruchomię tryb dogrzewania auta. tylko ze wtedy dioda się świeci na czerwony kolor :) ale mimo to instrukcja dalej by mi się przydała :)

Opublikowano

I tu jest pies pogrzebany. Tylko ori t90 ma mozliwosc zmiany trybu pracy pieca.

Sprawdzanie trybu działania

Jedniocześnie nacisnąć i przytrzymać wciśnięte przyciski

"ON" oraz "OFF".

Dioda świetlna świeci kolorem:

czerwonym = tryb grzewczy

zielonym = tryb wentylacji

Dioda świetlna wygasa:

przy zwolnieniu przycisków lub

po uypływie 10 sekund

Zmiana trybu działania

Nacisnąć równocześnie dwukrotnie w okresie jednej

sekundy przyciski "ON"- oraz "OFF".

Przy drugim naciśnięciu dioda świetlna zmienia kolor i

świeci aż do zwolnienia przycisków.

Wraz ze zwolnieniem przyciski następuje zapis nowej

opcji funkcji ogrzewania w pamięci.

Opublikowano
Tego nie wiem. Podejrzewam jednak, ze u Ciebie mimo zmiany trybu na pilocie piec i tak bedzie uruchamial sie w trybie grzania. Chyba, ze telestart masz podpiety do sterowania cyfrowego pieca.
Opublikowano
własnie ze nie uruchamia się w trybie grzania bo chodzi tylko sam wentylator a nie piec. ogólnie to nie wiedziałem czy te webasto u mnie działa bo nie mogłem go uruchomić. a co się okazało pilota miałem skopanego, na płytce się coś tam odlutowało. naprawiłem to i jest gitara. nawet nie wiedziałem ze ma taki dobry zasięg i działa nawet przez ściany :)
Opublikowano
Po przestawieniu trybu grzania na pilocie uruchamia sie piec i grzeje plyn?

ale o jaki płyn Ci chodzi?? kiedy mam tryb wietrzenia to leci z kratek wentylacyjnych chłodne powietrze

Opublikowano

Moze zle zadalem pytanie.

Czy jestes pewny, ze te dwa tryby dzialaja u Ciebie w samochodzie? Tzn. czy w trybie wietrzenia dziala tylko wentylator w srodku a w trybie grzania uruchamiany jest jednoczesnie piec i grzeje plyn chlodzacy?

Przy uszkodzeniu pieca wentylator w srodku bedzie startowal i w tym momecie nie jest to tryb wietrzenia tylko usterka pieca w trybie grzania.

Opublikowano
ale w takim razie jeśli to jest usterka do dlaczego gdy jest tryb wietrzenia to świeci się na pilocie zielona dioda?? a gdy przejdę w tryb grzania to jest czerwona i wszystko ładnie mi chodzi temperaturę trzyma itp. mi się wydaje ze w trybie wietrzenia chodzi sam wentylator bo nawet nie słychać pompki żeby paliwo pobierała. chociaż mogę się mylić bo się na tym nie znam :)
Opublikowano
Twoj pilot ma faktycznie opcje mziany trybow pracy. Poderzewam jednak, ze piec podpiety jest w taki sposob, ze nie rozpoznaje tej zmiany. Wiec zawsze startuje w trybie grzania. Moge sie mylic bo nie widzialem Twojego samochodu. Dlatego wazne, zebys sie upewnil, ze po zmianie na tryb grzania startuje normalnie piec i zaczyna grzac plyn chlodzacy a w trybie wietrzenia dziala tylko wentylator w kabinie.
Opublikowano
w trybie wietrzenia tzn wentylacji działa u mnie tylko nawiew. a w trybie grzania działa piecyk i jednocześnie nagrzewa kabinę jak i silnik bo temp silnika jest wysoka jak wsiadam do nagrzanego auta.
Opublikowano
no na to wychodzi ze jest wszystko tak jak powinno być :) ogólnie to problem miałem z ogarnięciem tego pilota bo nie wiedziałem o co kaman. ale już wszystko ogarnięte, wiem co i jak. noi mogę powiedzieć tylko tyle ze jestem zadowolony z posiadania websto. fajna sprawa, siedząc w domu wciskając przycisk auto ci się nagrzewa w chłodne dni :) a zasięg ma naprawdę dobry z tego co wyczytałem to 1000m
Opublikowano
1000 m to maksymalny zasieg. Realny zalezy od zabudowan, ilosci scian itd. Wentylator w kabinie startuje od razu po wlaczeniu pieca czy po osiegnieciu odpowiedniej temp. przez plyn chlodzacy?
Opublikowano
1000 m to maksymalny zasieg. Realny zalezy od zabudowan, ilosci scian itd. Wentylator w kabinie startuje od razu po wlaczeniu pieca czy po osiegnieciu odpowiedniej temp. przez plyn chlodzacy?

ale chodzi ci o tryb grzania?? jeśli tak to wentylator się z tego co pamiętam włącza dopiero jak jest osiągnięta pewna temperatura.

Opublikowano
ale w książce której mam od bmw jest napisane ze auto posiada webasto. być możne masz racje. chociaż jak napisałem wcześniej to nie pamiętam jak jest z tym nawiewem czy od razu się uruchamia czy po chwili. później to obadam i napisze jak już będę wiedział :)