Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Formułowicze ile l płynu chłodniczego wchodzi do układu? jeżeli bym chcial wymienić termostat główny?? i czy płyn borygo się nada? jeśli tak to zielony czy te różowy co jest?
Opublikowano (edytowane)

Płynu wchodzi do układu około 7 litrów, zakładając, że spuścisz płyn kokiem w bloku silnika. Jeśli spuścisz tylko korkiem chłodnicy, to w układzie i tak zostanie około litra płynu.

Co do samej jakości płynu - nieważne co to będzie. Ważne, żeby to był glikol, ważne, żeby nie zawierał krzemu czy innych dodatków "uszczelniających" i żeby zawierał inhibitory korozji. Prestone pokazany przez kolegę to optymalne rozwiązanie, ale czy to będzie Castrol, Mobil, czy cokolwiek innego - obojętnie.

Oczywiście wszystko, tylko nie borygo / petrygo.

Edytowane przez carl0s

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Kolego wklep ten vin i masz napisane ile wchodzi - czytać trzeba a nie iść na skróty :mad2: ....

Widzę auta mamy podobne więc wchodzi 7 litrów.

Prestone masz w większości wielkopowierzchniowych sklepów, a borygo wlewaj do poloneza.

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
"aż 7 litrów"? Co masz na myśli mówiąc "aż"?

Opublikowano

No no, ładnie... I co, kupisz 5 litrów i litr Ci zabraknie na ten przykład. I co zrobisz? Pomodlisz się o cudowne rozmnożenie, czy będziesz dymał ponownie do sklepu za tym jednym litrem?

Ja może się powtórzę, ale - oddaj to auto komuś do warsztatu, bo jak patrzę na Twoje posty związane z tym autem, to widzę, że masz jakiś niedowład w dziedzinie podejmowania decyzji.

Opublikowano
Jeśli byś oddał do takiego warsztatu... To tylko i wyłącznie Twoja wina. Sorry, masz BMW, a to wymaga pewnego zaangażowania i pomyślunku gdzie się daje auto do roboty i komu.

Opublikowano
no właśnie dla tego mam mechanika która pracuje w zawodzie mechanik a po robocie albo jak ma wolne robi w domu i zawsze z dużymi rabatami mi robi dla tego wolę spytać.Pójdę do pobliskich sklepów u mnie albo też nie daleko mnie chce wymienić olej to to co na półce będzie np castrol itp a tak,żeby sami zaproponowali np motul itp ee gdzie tam.Filtry tak samo jak samemu nie kupi się i zawiezie do mechanika to na słowo Knetch :shock: takie oczy,ale po chwili szperania w necie dostaje się wiadomość no byłby na zamówienie i weż tu co rób.Dla tego tak pytam,żeby wiedzieć kupić to i to jadę do mechanika zakłada i gra gitara.A nie w warsztacie.Już wcześniej tak serwisowałem Hondę,robili stacyjkę to w koło plastiki porysowane,siedzenie smarem ubabrane..