Skocz do zawartości

[E36 sedan] Drążki kierownicze / Amortyzator skrętu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dobry, ostatnio u mechanika dowiedziałem się że mam do wymiany prawy drążek kierowniczy razem z końcówkami. Wiedząc co mam wymienić, pojechałem do sklepu i spytałem o owe drążki kierownicze, aczkolwiek ku mojemu zdziwieniu pan który sprawdzał mi owe drążki zapytał się mnie czy mam coś co się nazywa "Amortyzator skrętu" czy jakoś tak, zdziwiony stwierdziłem że nie mam pojęcia czym to w ogóle jest. Teoretycznie owe drążki różnią się tym że prawy drążek (ten który muszę wymienić) ma taką jak by osobną tulejkę (nie wiem jak to nazwać), a drugi nie ma. I tu moje pytanie czy wiecie czy takie coś w ogóle w bmw E36 318i sedan występowało? i jak tak to jak sprawdzić czy coś takiego w ogóle się ma?
Opublikowano

tak pierwsze wersje jakie wychodziły byly bez wspomagania tylko byl amortyzator skrętu cos takiego http://images.okazje.info.pl/p/motoryzacja/4321/amortyzator-skretu-drgan-sc2964.jpg

ale ty masz 94 rok wiec na 100% masz wspomaganie ;)