Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Sledze forum dość długo odłożyłem już co nieco gotówki i mam nadzieje ze na wiosnę V8 zagada w e36.

Mam dużo pytań na które po części znalazłem odpowiedź na forum ale sprawa swapu pozostawia mi jeszcze parę pytań.

Na początek obliczając koszty "gotowców" wąchają sie w granicach 14-17tys pln w zależności od skrzyni 5/6biegowa.

Więc zastanowiłem sie na kupnem całego cywilnego e39 z monitorowania oczywiście bez wanosa z ręczną skrzynią na popularnym serwisie aukcyjnym stoi owa za 11.900pln chciałbym aby ktoś doświadczony wypowiedział sie na ten temat czy taniej będzie kupić całą e39 z której napewno jeszcze 4-5tys sie odzyska wyjmując piec z skrzynia 6B czy nie bawić sie w owe akcje ? I czy dużo będzie mi brakować części oprócz tych wyjętych z owej e39? (nie licząc łap itp żeby zamontować to maleństwo...)

Czy na forum jest specjalista od przerobienia miski olejowej ?? Nie chce ingerować w układ kierowniczy e36 wole przerobić miskę .

Dodam ze e36 będzie głównie służyć do normalnej jazdy :) bokiem

Pozdrawiam Kamil929

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z e39 wyjmiesz praktycznie wszystko potrzebne do swapa.

Potrzebujesz dodatkowo łap, miski olejowej, trzeba zrobić cały wydech, lewe kolektory trzeba przerobić, trochę silikonów do chłodnicy, przeróbka wału, kabelki i w zasadzie można jeździć :)

• 4 tygodnie później...