Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam 116i z przebiegiem 90 tyś,samochód po ostatnim tankowaniu (gdzieś po 100km od tankowania) zaczął szarpać był bez mocy gdzieś od 1,5tyś obrotów do 2 tyś.Gdy wskazówka minie 2 tyś obrotów moce wraca.Byłem wczoraj na komputerze był błąd cewki katalizatora i czegoś jeszcze,skasował to mechanik kazał dziś przyjechać,dziś był tylko błąd katalizatora.Kazał przyjechać za tydzień aby sprawdzić czy jest zapchany czy spalony.Czy to możliwe żeby w aucie z takim przebiegiem takie coś się działo?Mechanik powiedział że to może być wina paliwa bo tankuję Vervę a ona jest za sucha dla tego silnika :shock: Co radzicie zrobić,czy każdy inny mechanik może mi sprawdzić ten katalizator??
Opublikowano
Co do Shella nie byłbym taki pewny. Zatankowałem kiedyś V-power i od razu wyskoczył check engine. Mechanik skasował kontrolkę i mam spokój, ale powiedział, żebym nie tankował paliw premium na Shellu. Teraz tankuję tylko na Lotosie 98 Dynamic i jest wszystko ok.
Opublikowano
Panowie co zrobić :roll: Jeden mówi że to może być sonda lambda drugi że cewka a trzeci że katalizator się ztopił albo zapchał :C
Opublikowano
kolego kunik przy paliwie V-Power mogę się zgodzić bo jest to normalne paliwo z dodatkami z orlena lub lotosa a sprzedawane pod marka Shell, jednak V Power Race Nitro + 100 jest to paliwo importowane prosto z Niemiec i z tego co sie orientuje w Polsce lepszej jakosci paliwa sie nie kupi , jest to światowa czołówka pod względem jakości. Od 1,5 roku mam juz jedynke i nigdy nie zatankowałem innego paliwa nic V Pawer Race Nitro +, zero problemów,
Opublikowano
A jest możliwa opcja że się ten katalizator zepsuł??Bo był błąd cewki na 3 cylindrze i katalizatora usunął błędy i kazał przyjechać na drugi dzień i powiedział że świeci tylko błąd katalizatora.Tylko się tak zastanawiam czy specjalnie tak nie mówi bo to więcej kosztuje a on jest znany z oszukiwania.Na naprawę i tak bym pojechał gdzie indziej,bo ten potrafi tylko zepsuć i wymontować dobre części :D
Opublikowano
Samochód mam od sierpnia także nie wiem,ale w książce serwisowej nic o tym nie mam.Czy jeżeli auto podlegało tej naprawie to mogę teraz to wymienić za free tylko w ASO?
Opublikowano
najlepiej udaj się do najbliższego ASO i po Vin wszystkiego się dowiesz. Nie do końca wiem jak to jest z tymi akcjami serwisowymi jest prawdopodobne ze obejmują one samochody które są na bieżąco serwisowane tylko w ASO.
Opublikowano
A może lepiej poczekać do następnego tankowania może to przejdzie samo?Kurczę już przechodziło praktycznie,a teraz znów się nasiliło i świeci kontrolka silnika no nic trzeba jechać na ten serwis :lol: