Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich chciałem się dowiedzieć co gdzie świeci, czyli po włączeniu świateł powinny się świecić wszystkie 4 lampy z przodu światłami krótkimi czy tylko zewnętrzne lampy światłami krótkimi a wewnętrzne postojowe a po przełączeniu na długie powinny się świecić też 4 lampy światłami długimi czy tylko wewnętrzne długie a zewnętrzne krótkie jak powinno być bo coś jest u mnie chyba nie tak
Opublikowano

Ciężko Cię zrozumieć, ale myślę, że to Ci wyjaśni:

Pozycja "0" włącznika świateł - nic się nie świeci.

Pozycja "1" włącznika świateł - świecą się żaróweczki pozycyjne umieszczone w kloszach świateł długich, czyli tych bliżej "nerek".

Pozycja "2" włącznika świateł - świecą się żaróweczki pozycyjne umieszczone w kloszach świateł długich, czyli tych bliżej "nerek" oraz świecą się żarówki świateł mijania w kloszach zewnętrznych - tych zaraz przy kierunkowskazach.

Pozycja "2" włącznika świateł oraz manetka kierunkowskazów od siebie i do siebie - świecą się żaróweczki pozycyjne umieszczone w kloszach świateł długich, czyli tych bliżej "nerek", świecą się żarówki świateł mijania w kloszach zewnętrznych - tych zaraz przy kierunkowskazach, oraz świecą się żarówki świateł długich umieszczone w wewnętrznych kloszach, tych samych w których są żarówki postojowe.

Pomogłem?

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Dzięki za odp pomogłeś mi bardzo bo myślałem że coś jest nie tak ze śwatełkami a jest ok, myślałem też że na krótkich maja świecić wszystkie lampy,podobnie i na długich