Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam do was pytanie i prośbę o pomoc.

Otóż.... Dzisiaj odebrałem autko od blacharza bo jakoś 3 tyg temu mi gościu w auto wjechał (cofał i uderzył w maske i grill ). Maska była klepana i lakierowana. Nie była to duża usterka ale jednak i tu rodzi się pytanie do was..

Przed kolizją otwierając maske, maska tak jakby odskakiwała do góry i już swobodnie można było ją otworzyć. Po demontażu i montażu maski po kolizji jak otwieram maske to ona się otwiera ale nie odskakuje już i nie zmienia swojej pozycji tzn. Otwieram > nic się nie dzieje > ale maske idzie normalnie otworzyć pociągając za dźwignie. Przed kolizją: Otwieram > masa odskakuje do góry > i pociągając za dźwignie otwieram..

Gdzie leży problem, że maska nie chce "odskakiwać " ? Musze regulować śruby ze sprężyną, które odpowiadają za to czy gdzie szukać problemu ? Dodam, że blacharz twierdzi iż nic nie robił z tymi sprężynami. ( jest to zaufany ziomek mój znajomy i nie robi ze mnie wała ) tylko dlaczego po montażu maska nie zmienia swojej pozycji ? Pozycji tzn nie idzie tak jakby do góry.

jak to wyregulować ?

Proszę was o radę gdyż to zjawisko mnie denerwuję bo nie jest tak jak było a nie lubię mieć w aucie czegoś co mnie nie satysfakcjonuje ...

HELP !

Opublikowano

Wszystko jest tak jak było. nic sie nie da zmienić na " lepsze ".

Maska się elegancko zamyka, po próbach kręcenia tych sprężyn maska zaczęła odksakiwać ale zaraz znowu nie odskakiwała i o co biega?

Opublikowano
Uważaj też z tym kręceniem, aby czasami maska się nie otworzyła w czasie jazdy, gdzieś kiedyś słyszałem o takim przypadku jak ktoś coś próbował ugrać tymi sprężynami.
Opublikowano

Maska jest chyba źle spasowana ... musze w poniedziałek podjechać i na spokojnie z nim to ogarnąć...

ale wiedziałem, że będą problemy z maską po kolizji, nigdy nie może być pięknie ..

k631
już dawno to zrobiłem