Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Planuje zakup e30 z silnikiem 1.6 lub 1.8, aby blacha byla zdrowa. Na oku mam ten samochod: http://www.allegro.pl/bmw-e30-316i-zadbana-cena-do-negocjacji-i3712813664.html moze ktos z forumowiczow zna to auto blizej i moze cos powiedziec? Zime chce przejezdzic bez zmian lecz na wiosne chce zalozc wszystko wraz z silnikiem 1.8 is. CHce sedana dlatego nie kupie orginalnego is'a bowszystkie w coupe. Wstepnie po kontakcie ze sprzedajacym niby blacha jest bardzo dobra, tylko maska do malowania. Zawieszenie przod jak i tyl super lekko obnizone i srednio twarde. Silnik tez ma byc w bardzo dobrej kondycji. Sam nie wiem i czekam jeszcze na szczegolowe zdjecia i historie samochodu obecnego wlasciciela. Moze koledzy cos mi doradzicie. Dzieki
Opublikowano

szukaj waskiej lampy albo szerokiej z roku 88 bo podobno tez szly w ocynku :) wszystko ponizej 88roku szlo w ocynku (podwojnym), bedziesz sie przez to cieszyl swoim klasykiem dlugimi latami :)

takie moje zdanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem czy była w ocynku. Raczej tylko jakieś poszczególne części, typu błotniki i dolne elementy drzwi. Reszta zwykła blacha, dobrej jakości. Pełen ocynk to była audi 80 b3....

PZDR>

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
jak widze u jednego kolegi e30 (drugi wlasciciel), waska lampa, i dzien w dzien jeżdzona do pracy, male przejazdzki, upalania.. i w bodajze 2 miejscach dopiero rdza byla, to podejrzewam ze ocynk jednak ma. :wink: mniejsza z tym, jak dbasz - tak masz.