Skocz do zawartości

[E46 compact] Silniczek do wycieraczki tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z tylną wycieraczką w swoim BMW. Po wstępnym zbadaniu problemu, okazało się, że wyrobił się wałek obracający ramieniem wycieraczki z tyłu. Nie chce się bawić w regenerację lub wymianę jedynie wałka (o ile jest to możliwe), więc postanowiłem kupić używany silniczek.

I tutaj moje pytanie, czy do wszystkich e46 jest jeden model silniczka z tyłu, tzn. czy np. mogę kupić silnik z tyłu od kombi i będzie pasować do mojego compacta? Optycznie te silniczki są podobne, jak nie identyczne. Nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi na to pytanie, a szukam już przeszło tydzień, więc może ktoś miał już taki przypadek..

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano
To jest standardowy problem compactow. dostaje sie woda i pada po jakims czasie. Jesli ogarniasz mechanike to kup od silniczek od ford focusa i zrob przeszczep. Jesli nie szukaj uzywki do bmw compact
Opublikowano
A mógłbyś powiedzieć jakieś konkrety? Od jakiego modelu Focusa? Prawdę mówiąc zainteresował mnie ten temat, bo używki za sam silnik do naszych samochodów kosztują co najmniej 250zł..
Opublikowano
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

Chciałem się zapytać jak udało się rozwiązać problem z wycieraczką do Compacta?

Mam bardzo podobny, żeby nie powiedzieć identyczny problem:).

Od jakiego focusa pasuje mechanizm?

Pozdrawiam