Skocz do zawartości

bezpieczniki e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

przeszukałem różne fora i nie moge niestety odnaleść bezpieczników w moim e39

w bagażniku są ale w schowku są tylko jakieś kable pod ta pokrywą

kumpel w tym miejscu ma bezpieczniki tak jak wszyscy opisuja

jesli ich tam nie ma to gdzie moga sie jeszcze znajdowac?

Opublikowano

Może po lewej stronie jak w angliku :$

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 4

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

Opublikowano
  • Autor

tam tez nie ma

naprawde nie wiem gdzie ich szukac

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam!

Przyjrzałem się dziś bezpiecznikom w schowku, bo muszę odłączyć klakson (trąbię na ulicy na ludzi gdy skręcam - wiem że bezpiecznik nr 3 powinien załatwić sprawę dopóki znajdę czas na rozebranie kiery).

Oczom moim ukazała się jakaś samoróbka. Kabel niebieski na zdjęciu łączy bezpiecznik nr 31 z czarną wtyczką, do której jest doprowadzony czerwony kabel (cholera wie skąd). Brązowy jest w ogóle odcięty.

Co to może być i skąd to jest wypięte? I jak powinno to być prawidłowo podłączone?

http://zapodaj.net/08c4179700487.jpg.html

Poza tym w bagażniku mam strasznie mało bezpieczników - to ja mam jakąś okrojoną ze wszystkiego wersję czy ktoś mi okroił :P ?

http://zapodaj.net/0ec94d788782b.jpg.html

Opublikowano
Co do tej pierwszej dzikiej instalacji to pojęcia nie mam co tam za pajęczynę masz zrobioną, u mnie czegoś takiego brak. Co do bezpieczników w bagażniku, fakt masz ich mało,ale wszystkie inne gniazda wolne są "nieaktywne" nie są przygotowane(brak styków) pod bezpieczniki,więc tak jest od nowości. Dla jasności wyciągnij jakikolwiek bezpiecznik i sprawdź jak wygląda wersja "uzbrojona"
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Masz rację - posprawdzam czy gdzieś są w ogóle jeszcze styki.

Samoróbka pod schowkiem nie daje mi jednak spokoju... Cholera wie co będzie gdy odłączę :cry2:

Opublikowano
Masz rację - posprawdzam czy gdzieś są w ogóle jeszcze styki.

Samoróbka pod schowkiem nie daje mi jednak spokoju... Cholera wie co będzie gdy odłączę :cry2:

No to szukaj gdzie idzie ten czerwony przewód. Natomiast bezpiecznik nr 31(10A ) gdzie zrobiona jest wcinka odpowiada za urządzenie ABS w samochodzie z silnikiem benzynowym, urządzenie zapobiegające poślizgowi kół napędzających (ASC), pompa paliwa. Może idź tym tropem, albo odepnij na próbę i zobacz co będzie Się działo

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.