Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam prdoblem dotyczący spatku mocy na gazie mam BMW 320i 24v z 93 roku instalacja jest II generacji na podzespołach lovato parownik jest ten najsłabszy do 90kw a silnik ma 110 kw. Maksymalna prędkość na gazie to 195km/h

to gorzej niż BMW 316. Przyśpieszenie na trójce jest takie że szkoda gadać obrotomierz po przekroczenieu 4 tyśnięcy to praktycznie stoi w miejscu . Co by by ło trzeba wymienić w tej instalacji czy mocniejszy parownik zmieni to i czy spalanie sie zmnieni. Czytałem że na allegro są jakieś lepsze miksery (blos) czy one dają jakieś korzyści

Czy jest sens wymiany tej instalacji na 3 generacje albo 4 i jak spalanie sie zmieni ??

Opublikowano

Wygląda na to, że reduktor jest za mały. Po wymianie na mocniejszy możliwe, że samochód będzie lepiej jeździł i spalanie nieco zmaleje

O BLOS'ie był już temat :search:

Oczywiście najlepiej byłoby zmienić na sekwencję :dance:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Czy jest morzliwość żeby uzyskać 140km na gazie z tej instalacji przy wymnianie tylko reduktora na mocniejszy do 140kw i czy jest to prawda żę wymiana na mocniejszy reduktor spowodóje zmniejszenie spalania i dlaczego?
Opublikowano

Myśle, że 140KM nikt nie gwarantuje ale przy dobrej regulacji autko będzie ładnie śmigać.

Reduktor o mniejszej wydajności niż potrzebna jest zmuszany do max wydatku cały czas stąd większe spalanie. Poza tym mieszanka może być zubożona na wyższych obrotach a wiadomo jak się to może skończyć.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Autko mi teraz pali na trasie mi wyszło min 10,2 a średnio mi wychodzi od 11 do 13,5 litra

I lie ma palić Bmw 320 i przy średniej jeździe

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może jakiś moderator/admin zlituje się nad tym tytułem? ORT!!!

BTW, chociażbyś się ......, to na II generacji nie uzyskasz mocy znamionowej silnika. Zwężka robi swoje, BLOS to rozwiązanie, ale tylko połowiczne.

Kai
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie to właśnie bloss może pomóć odzyskać moc znamionową ale:

-nie ma mowy o żadnym silniczku krokowym,w grę wchodzi tylko instalacja na śrubę :D

-Na benzynce wraca całkowicie moc maksymalna samochodu,bo nie ma przewęzenia w układzie dolotowym

-parownik bezwarunkowo musisz wymienić bez tego żaden blos nie da rady

I jeszcze jedno-w tym tygodniu bedę blosa zkładał to dam znać ale z tego co się naczytałem o nim to niestety, ale spalanie gazu wzrośnie a nie spadnie ,na cuda nie licz,bloss został skonstruowany po to aby przywrócić dawną moc samochodowi a nie oszczędzać gaziwo :twisted:

Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano

mgrlukasz MAM ten sam problem (i to samo auto) co ty ale mi jeszcze ciut więcej pali :P szukałem troche po internecie i znalazłem coś takiego http://mikser.gazowy.w.interia.pl/index.html :roll: Kuurr..na nie wiem co robić już mnie to aż boli że taka słaba i to na paliwie od montażu gazu też moc spadła podejrzewam że to mikser jest winny :mad2: MOże ten cały mikser choć troche pomoże bo blos troche drogi :mad2:

POMOCY :modlitwa: :wink:

Opublikowano

Teraz mnie załamałeś :duh: :wink:

Czyli jedynie co mnie ratuje to blos albo GOOD BYE elpidżi :?:

a jeszcze jak faktycznie ten parownik jest słabej mocy to wymiana chyba coś poprawi :idea: :?

Opublikowano
To jest dziwne że w hondzie civic D16Z6 chodzi mi na II gen normalnie i mały spadek mocy jest ....... a tutaj klapa :duh: czyli tak naprawde w tym momencie bez montażu nowszej generacji gazu pomoże tylko BLOS :?: :cry:
Opublikowano
Z tym bloss'em to nie wiem jak u Ciebie ale ja porzuciłem ten temat, bo nie ma już w sprzedaży tych większych blosów. Ten mniejszy, który sprzedają np. na allegro nie zaspokoi apetytu mojego powozu ale Twoje 150KM powinien.
peace & love
Opublikowano
Musze się dowiedzieć czy nie strace gwarancji jak to będe montować w zakładzie w którym zakładałem gaz ... jak mi powiedzą że nie to koniec :mad2: