Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z reflektorem w moim e60. Chodzi o to że prawy świeci za nisko, wyregulowałem go śrubą na lampie i było w porządku przejechałem trasę, zaparkowałem w garażu i tyle. na drugi dzień znów wsiadam w auta a tam to samo więc znów regulacja i przez całą drogę jest wszystko w porządku. Na trzeci dzień znów opuszczony. Miał ktoś taki przypadek ?

Zaznaczę że lewa strona działa jak powinna.

Opublikowano
Nie jestem pewien w 100% ale jesli co chwile bedziesz go podnosil kiedy opadnie to wkońcu wyleci Ci z uchwytów i bedzie rozklejanie lampy zeby wlozyc w uchwyt.. Moze ustaw potem odłącz akumulator odczekaj 5min i podłącz z powrotem ?
Opublikowano

Mam starą lampę od e60 i z uchwytów nie wyskoczy ale dojdzie do takiego momentu że już więcej po prostu nie podniosę. Specjalnie sprawdziłem. O akumulatorze też pomyślałem ale najpierw wejdę na kompa jutro jeśli czas pozwoli i sprawdzę czy czegoś nie wywaliło.

Ogólnie to przeszukałem trochę net i jeśli ktoś miał podobny problem to z obydwoma lampami jednocześnie a nie jedną. Ale w sumie to chyba nic mnie już nie zaskoczy w tym aucie ;)

Opublikowano
sprawdź czujnik poziomowania, umieszczony jest od wew. strony koła na wahaczu. Może jakiś brud go blokuje coś nie łączy albo coś się rozpieło. Ja też muszę sprawdzić bo jeden świeci w dół i w ogóle nie wstaje. Potwierdzam że nie da się wykręcić sruby a jeśli nawet to wystarczy wyciągnąć reflektor i włożyć z powrotem dostęp do silniczka z regulacją jest dobry.
Opublikowano
Stawiam bardziej na jakiś problem z lampą bo jeśli poziomowanie by nie działało, to by drugi reflektor też źle działał. A on normalnie ustawia się po włączeniu świateł. Mam w tej starej lampie sprawny silniczek spróbuje go przełożyć, zobaczymy co będzie.
Opublikowano

Witam.

Sprawa się wyjaśniła. Okazało się że jedna z wtyczek które wchodzą w lampę (ta mała) nie łączy, zabezpieczenie przed jej zsunięciem jest urwane. Zdążyłem podmienić silniczek zanim się zorientowałem. Zacisnąłem ją opaską i na razie jest dobrze. :D

Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam.