Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i panie moje fotele odżyły .Trochę to trwało bo wiecznie nie mam czasu ale sie udało .Fotele nie grzały bo ktoś w fotelu poliftowym zmienił przewód (+) w miejsce wersji produkowanej do 2007roku.Ja natomiast mam auto z 2008r i ten przewód jest w innym miejscu ,poza tym podłączyłem pompowane boczki od zapalniczki przy podłokietniku brałem (+) i masę .

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

D.pa

Nie grzeją . Na postoju kiedy nie mam włączonego silnika z włączonym zapłonem grzeją ale kiedy odpalę silnik to po chwili czar pryska i diody gasną .Sam już nie wiem co może być . Może sportowe potrzebują więcej mocy aby podgrzać skórę .

Kiedy jest włączony tylko zapłon a nie silnik to grzeją wszystkie dwa .

Na szczęście pompowanie działa i fotel swietnie trzyma.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy znacie może dobrego elektryka w trójmieście od bmw który ogarnie mi ten temat grzanych foteli ?

Wkurza mnie jak coś nie działa w samochodzie .Fotele grzane miałem w standardzie ale szmaciaki ,wiec pokusiłem się o wymianę na sportowe grzane z małymi modułami grzania od starych foteli .Po tym zabiegu nowe fotele grzeją tylko na postoju przy wyłączonym silniku ,kiedy włączę silnik po 3sek. diody gasną .Potem trzeba kasować błędy A6E0 i A6E1 i dalej grzeją tylko przy wyłączonym silniku na zapłonie POMOCY !!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam .

Dzisiaj przez przypadek włączyłem grzanie fotela i zadziałał .Nie wiem jak to zrobiłem ale podejrzewam że kodując multifunkcję w kierownicy potraktowałem kilka modułów pustym plikiem man. i zadziałało.

Temat uważam za zamknięty .Wszystkim dziękuję za pomoc.