Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie mam problem z błędem przepływki a mianowicie ,w czasie ruszania auto jakby było troche wolne, a gdy już sie rozpędziłem i jechałem np. na 4 ,5 biegu odczuwałem takie falowanie auta. Pojechałem do mechanika powiedział przepływka do wymiany ,przepływke wymieniłem na nową org. bosch ,filtr powietrza też nowy ( świece też wymieniłem na nowe i sterownik zrobiony u rogera-nysy ) ,adaptacja przepływki zrobiona.Zrobiłem od wymiany 30 km i zaś na tablicy między zegarami ikonka silnika pojachałem do kumpla na kompa i pokazało błąd przepływomierz masy powietrza co to może być panowie doradzcie coś.Dodam że patrzyłem jak adaptował przepływke ( kasował wartości po starej przepływce i zerował ecu i pózniej pokazywał jak pracuje nowa i jakie pokazuje wartości) .teraz auto lepiej się zbiera i nie faluje ale wybija błąd przepływki.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
no i sie wyjaśnił problem z mocą silnika ,powodem tego był brak uszczelki w przewodzie doładowującym powietrze. W warsztacie wymieniali mi chłodniczke oleju i gdy demontowali lub zakładali przewód doładowujący to musiała im ta uszczelka wypaść i dlatego ciągle wywalało błąd przepływki. Jakby ktoś był chętny to odsprzedam nową przepływkę org. bosch bo niepotrzebnie kupiłem.(pisać na pw)