Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam BMW e90 z 2010r. w którym chciałbym wymienić żarówki, ze zwykłych na Xenony wiem, że jest możliwe bo mam do tego odpowiednie soczewki, lecz słyszałem, że po tej zmianie w komputerze będzie wyskakiwał błąd. Czy dobrze słyszałem? Ewentualnie jest możliwość wykasowania w bezpieczny sposób tego błędu nie naruszając całego systemu?

Przy okazji odnośnie ringów, wymiana żarówek ze zwykłych na LED MARKER, te same pytanie.

Opublikowano
A co to za lampy są?

W obu przypadkach wykodowuje się sprawdzanie żarówek

Lampy są z firmy Valeo BMW E90/E91.

"Wykodowuje się sprawdzanie żarówek"- mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? :)

Opublikowano
Używałeś kiedyś ncs?

Piszesz że masz soczewki. Oryginalne lampy a są nimi valeo i zkw jeśli mają soczewki to są ksenony i nic nie musisz zmieniać.

Nie używałem, szczerze mówiąc to nawet się bardzo na tym nie znam, na pewno chcę znaleźć kogoś kto się na tym zna i by mi to zrobił. Na razie chce się dowiedzieć czy jest to w ogóle możliwe, bo byłem u jednego mechanika/elektryk pojazdowy, który twierdzi, że się nie da, ale wiadomo to człowiek, też się może mylić :)

Nie, na pewno to nie są ksenony. Wysyłam link do zdjęcia światełek: http://zapodaj.net/7b21433b828a3.jpg.html ,przy odpalaniu mają charakterystyczny ruch świateł z dołu do góry

Opublikowano
Tak jak kolega napisał. Tam nie ma soczewek tylko reflektory. Aby mieć xenon trzeba wymienić lampy, dołożyć czujniki na samopoziomowanie lamp, dołożyć spryskiwacze. To jest legalna droga aby mieć xenon. Można wstawić tzw hid ale to nielegalne i w twoich lampach będzie powodowało oślepianie ludzi jadących na przeciwko ciebie.
Opublikowano
Tak jak kolega napisał. Tam nie ma soczewek tylko reflektory. Aby mieć xenon trzeba wymienić lampy, dołożyć czujniki na samopoziomowanie lamp, dołożyć spryskiwacze. To jest legalna droga aby mieć xenon. Można wstawić tzw hid ale to nielegalne i w twoich lampach będzie powodowało oślepianie ludzi jadących na przeciwko ciebie.

Tak jak mówiłem, nie znam się bardzo na tym, mechanik trochę mnie zmylił :) ale dziękuje wam bardzo za pomoc! :) Wiecie może jaki jest koszt takich lamp? Ile mniej wiecej kosztowała by mnie taka wymiana?

Opublikowano

na szybko w dobrym zakładzie z lampami - 3000zł .

Można taniej ale taniej nie zawsze wychodzi taniej. Zrobisz to za 2200 i stracisz na całą zabawę miesiąc ( czekanie na rzeczy z allegro ) lub zrobisz to w dwa dni w jednym zakładzie za 3k - też ogłaszają się na aledrogo lub pisz do naszych magiców z forum