Skocz do zawartości

problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pewien problem z odpalaniem chodzi o bmw e36 2,0i, natomiast od czasu do czasu kiedy przekręcam kluczyk w stacyjce wszystkie kontrolki na liczniku gasną i nie mogę uruchomić silnika. Kiedy ponownie próbuje przekręcić stacyjkę samochód dalej nie reaguje, dopiero kiedy raz albo dwa otworzę i zamknę drzwi wkładam kluczyk i mogę uruchomić silnik. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :)
Opublikowano
działa tylko z drzwiami kierowcy??? może sprawdź przewody jakieś zwarcie się robi
Opublikowano
Może padł akumulator. Zdarza się że przy próbie odpalenia wszystkie kontrolki świecą ale nie zakręci bo nie ma na tyle mocy rozruchowej u znajomego odpalał raz na parę zakręceń a po wymianie akumulatora problemy zniknęły. często tak się zdarza z bezobsługowymi akumulatorami.
Opublikowano
  • Autor
akumulator jest ok wszystko jest sprawne z przewodami też raczej w porządku, sam nie wiem ocb. Ostatnio już się to nie zdarza ale w każdej chwili może znowu dać znać. A może to być stacyjką ze nie do końca styka czy coś w tym stylu ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ze stacyjką możliwe ale mało prawdopodobne ale z opisu wygląda na akumulator nawet nowy może się uszkodzić od tego są gwarancje. można go sprawdzić w prawie każdym sklepie z akumulatorami lub częściami samochodowymi to chyba nawet nic nie kosztuje a lepiej się upewnić. tak to nic mi nie przychodzi do głowy. a z tymi drzwiami nie mam pojęcia na czym działa ten patent może przypadek :)
Opublikowano
  • Autor
problem już rozwiązany okazało się, że klemy od akumulatora są zbyt luźno i to powodowało wszystkie te dziwne zachowania :D dzięki za pomoc