Skocz do zawartości

[E39] 540i 01' Nierówna praca silnika ,drgania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Objawy jak w temacie ,podjechałem na komputer ,wyskakiwał błąd wału. Wymieniłem czujnik na używany oryginał ,błąd znikł ,objawy zostały :?

Podczas jazdy czasem szarpnie ,tak jak by na ułamek sekundy zabrakło mocy ,a na postoju nierówno pracuje :? Nie podoba mi się to.

Świece wymieniłem ,nic to nic dało. Auto śmiga na LPG ale na benzynie jest to samo.

Ktoś może miał podobny przypadek i może coś zasugerować?

Opublikowano
Powiem Ci tak... Jeśli nie skasowałeś adaptacji to w sumie przydało by się to zrobić na nowym czujniku bo komputer mógł sobie inaczej poustawiać parametry dla uwalonego czujnika i dlatego objawy nie zniknęły. Po skasowaniu trzeba trochę pojeździć żeby sobie komputer od nowa wszystko poustawiał. Jeśli to nic nie da to trzeba by podjechać na kompa jakiegoś żeby zobaczyć parametry live data wtedy powinno być widać czy parametry pracy silnika są w normie czy może coś niedomaga a po prostu jeszcze błędu nie wyrzuca. Inaczej to sobie można gdybać tylko i wymieniać po kawałku pół auta żeby trafić co jest przyczyną.
Opublikowano
Sprawdzałeś filtr paliwa ? Może jest uwalony ? BMW jest wyczulone na jakość paliwa. Jeśli lejesz syf, to się pieprzy i drga. Przerabiany temat.