Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam taki o to kluczyk

http://kluczesamochodowe.com/img/p/2/1/7/217-large.jpg

niestety jego lata juz minely i calkiem przestal dzialac, ktos mieszal w jego elektryce kiedys i nie da sie go naprawic.

Zamierzam kupic na allegro taki o to kluczyk

http://kluczesamochodowe.com/img/p/1/8/7/187-large.jpg

I moje pytanie brzmi, jezeli kupie ten kluczyk juz z cala elektryka, i przeloze ze starego do nowego kluczyka immobilaizer to wystarczy go zakodowac i bedzie wszystko ok czy potrzeba jeszcze jakiejs ingerencji "speców" od takich rzeczy?

szukalem, czytalem i nie znalazlem zadnego takiego przypadku wiec w desperacji zglaszam sie do was z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi :)

Opublikowano

na 99% jestem pewny że nie dasz rady tego zrobić tak jak myslisz. kluczyki posiadają inną płytke immo i ze starego typu nei bedzie pasować do nowego.

musisz dokupic taki sam klyczyk jak masz przełożyć swój immo zakodować i będzie działać.

No ale niech jeszcz wypowiedzą się inni forumowicze być może jestem w błędzie

Opublikowano
Przekładasz transponder EWS, dajesz nowy akumulatorek, kodujesz centralny zamek i masz poliftowy "diament" w przedliftowym modelu. Na fanaticsach jest zamieszczony taki temat z fotkami z prac.
Opublikowano

Wiadomo że elektronika ze starego klucza nie podejdzie do nowego diamenta.

Ale z powodzeniem możesz kupić chińska elektronikę i przełożyć transponder.

Lub ori elektronikę, odlutować stary chip 10030a (aby nie zakłócał) i przełożyć transponder.

Po wyrzuceniu 10030a nie będzie ładował się akumulatorek w kluczyku, trzeba będzie częściej wymieniać baterie.

Lub ostatnia opcja kupić ori elektronikę z nowym chipem, zaprogramować, będzie wszystko jak należy.

Opublikowano
dzieki wielkie za pomoc :) kupie nowy kluczyk z chinska elektryka przeloze ze starego transponder EWS, wyrobie nowy grot i powinno byc chyba ok?