Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiedzcie mi jak to jest po co dokładnie te dwa regulatory temperatury na wyświetlaczu klimatyzacji kurna jaka jest roznica ze na jednym jest 21 stopni C a na drugim 19 stopni C a kórna na tylne siedzenia na środku wieje zimnym nawet jak nastawie dwa termometry na 25 stopni a ijeszcze są 2 obiegi taki znaczek (A) i (O) znaczy kółeczka i jak przełącze na obieg zamknięty to mi szyby parują co jest mam jakiś filtr zapchany czy cuu jak kupiłem ją to wymieniałem wszystkie dwa pomocy co to wada czy coś zapchane......
Opublikowano
Ogólnie jest tak ze jak zamkniesz obieg to oddychając wydychasz pare wodną ktora skrapla sie na zimnych szybach. Przy otwartym obiegu ciagle dostaje sie powiedzmy suche powietrze z zewnątrz i problemu nie ma. To normalne. takze obiegu zamknietego uzywa sie tylko jak jedziesz za ciężarówką która smrodzi. A to ze mozna ustawic dwie rozne temperatury to luksus ktory daje odczucie tylko tym co siedzą z przodu i weje na nich powietrze bo wiadomo ze wszytsko sie miesza i w rezultacie z tyłu juz nie czuc roznicy temperatur miedzy stronami. A jak dasz na 25oC to ma leciec 25oC ale nie odrazu, musi troche pomyslec o poregolowac troche tymi zaworkami zeby ta temperature ustawic. W zimie lub w deszczowe dni (ciepłe dni) ustawia sie na 25oC przy załaczonej klimie bo jak wiadomo klima wysusza powietrze, a to dlatego ze wilgotne powietrze napotyka zimną chłodniczke(parownik) i tam sie skrapla(wyciągnij zimne piwo z lodówki to tez ci sie spoci) i za nia zimne powietrze jest juz suche a pozniej podgrzane moze sluzyc do odparowania szyb.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

obieg A - oznacza pobieranie powietrza z zewnątrz ale jeśłi czujnik wykryje zanieczyszczenie powietrza to automatycznie zamyka dopływ z zewnątrz i masz cyrkulacje wewnętrzną - jest to bardzo wygodne a jedyny mankament to parowanie w czasie deszczu

obieg O - oznacza stałą cyrkulację wenętrzną

Co do parowania to Barto wyjaśnił wszystko :wink: - najlepsza rada jak paruje - jeździć z klimą