Skocz do zawartości

Chwilowy brak mocy [320d m47]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od jakiegoś czasu w mojej beci jest chwilowy brak mocy, szukałem na forum. Ale dużo tematów jest jeszcze z niebieskim dymem z wydechu. A mi nie kopci. Sprawa wyglada tak. Czasami po dopuszczeniu gazu nastaje całkowity brak mocy, auto wbija sie na obroty równo, powoli, bez magicznego uruchomienia turbo przy 2,5. I tak na każdym biegu, lecz jak chwile przytrzymam go na wyższych obrotach(podczAs jazdy) wraca moc, i wszystko jest ok. Wężyki od ciśnienia wyglądają ok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma czegoś takiego jak "wyglądają ok". Pierwsza czynność w ścieżce odzyskiwania mocy to wymiana wężyków, później czyszczenie filtra przetwornika ciśnienia sterowania turbo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy, 3mm.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Wiec tak, jutro zabieram sie za wymianę węży. Miałby moze ktos fotki z wszystkimi wezami zaznaczonymi żebym nie zapomniał o jakimś ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystkie są dobrze widoczne, nie idzie nic pominąć, jak chcesz schematy to znajdziesz na www.realoem.com. Wypinaj jeden, docinaj i zakładaj żebyś nie pomylił.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Oki, wielkie dzięki za pomoc. Dam znać jutro jak poszło i czy pomogło :)

@edit

Nie dałem rady dzisiaj wymienić wezykow- ciągły deszcz a niestety garaż zajęty. Jutro jak pogoda dopisze dam znać czy pomogło :)

@edit2

Węże wymienione. Narazie po jeździe (około 50km) nie zauważyłem zanikania turbo. Zobaczymy jak bedzie dalej :)

Opublikowano
vp44 do regeneracji miałem podobnie. Po naprawie od ponad 1,5 roku mam święty spokuj z brakiem mocy.