Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trasa 8,miasto 11,ale nie jeźdżę ekonomicznie,dynamiczna jazda :roll:

Wkurzam się jeśli ruszanie ze świateł trwa u kogoś 3 sekundy,jeśli ktoś jeździ jak łajza powoduje jeszcze większe korki :mad2:

Opublikowano
Ja miałem u siebie średnio 14,3/100km. Automat. Miasto(Kraków) 80%, krótkie trasy 20%.
Opublikowano
MI wlasnie o to chodzilo bo w jedzie mieszanej 70%miasto 30% na 100km na kompie mam pokazane 12,5-13l ale na samej trasie jak jade to 6,5 do z 7l ale jazda do 120km/h
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam koledzy jakie macie spalanie w swojej bawarce trasa/miasto

Nie sprecyzowałeś o jaki silnik chodzi, w 520i były M54, N43 i N46N i ten pierwszy z pewnością więcej pali niż pozostałe dwa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dziwi mnie troche spalanie u mnie teraz jak jest juz dosc chlodno to ] cykl mieszany miasto+krotkie trasy moja bawarka spala ok 13l pb95 na 100km,zastanawiam sie czy czasami nie mam termostatu do wymiany
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

seba22 Jak zakupiłem swoją bawarke to podłączyłem ją pod kompa. Wykazało 1 błąd.Grzałka termostatu.i Faktycznie wyjąłem termostat razem z grzałką dotknąłem tego czujnika to się rozsypał w reku.Zakupiłem originale na allegro za 145zl i wydaje mi się ze mniej pali i jak by lepiej chodziła.Wiec może i u Ciebie być właśnie ten problem.

PS. jak bym poszukał to mam zdjęcia tego nowego termostatu i starego to byś sobie porównał.