Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie. Ostatnio zauważyłem w mojej maszynie dziwne drgania na jałowym biegu tzn jak obroty spadną do około 500/600 na min.

Samochodem jeżdżę od niedawna, wiec nie mam pojęcia, czy to normalne, czy nie. Na google szukałem, lecz nic o m3 nie piszą :?

Może miał ktoś już podobny epizod z tym samochodem ?

Dodam tylko, że ma około 110 000 przebiegu :)

Opublikowano
Napisz coś więcej o swoim M3, manual, dkg. Ma jakąś historię ?? Podłączałeś auto do kompa ?? W mojej z DKG takich wibracji nie ma. Ale oglądałem M3 DKG z przebiegiem 20 000 która wpadała w wibrację przy ok. 1500 obr/min, gość jeździ z tym nadal. Choć dla mnie to jest nienormalny objaw.
Opublikowano
Manualna skrzynia biegów, 99 % nie bity (poprawy blacharskie w okolicach maski jakieś 3 lata temu. Nie jestem pewien ale chyba straciło trochę na mocy, chociaż upewnie Sie jutro na 100%. Wymiana oleju za 100km.
Opublikowano
Dwumas to niestety może być przyczyna wibracji. Musi ci to pooglądać ktoś to ma doświadczenie z M3.
Opublikowano

Tez obstawiam dwumas, a utrata mocy moze byc objawem slizgajacego sie sprzegla.

Lub: swiece stare albo brudny filtr powietrza... moze wtedy wpdac w drgania na wolnych obrotach (mialem tak w ex ex ex aucie...)

Opublikowano
Tez obstawiam dwumas, a utrata mocy moze byc objawem slizgajacego sie sprzegla.

Masz rację , ale wtedy by rosły obroty a auto nie przyspieszalo. Na szczęście jest pod tym kątem ok . Jutro jadę do diagnosty, więc może będę mądrzejszy.