Skocz do zawartości

Wymiana uszczelki miski olejowej bmw e61 525i r6 2004r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wyczytałem na forum że aby wymienić uszczelkę miski olejowej trzeba podnieść silnik i ściągnąć elementy zawieszenia i proszę o pomoc co warto przy tej okazji jeszcze zrobić?(podobne tematy znalazłem tylko przy modelach aut e39 z tym samym silnikiem ale nie ma nic od e61) ?czy ktoś już to robił z Was w e61 ?

może wymienić uszczelkę filtra oleju ? wymienić gumki w mechatroniku gdyz skrzynia przy średniej jeździe dziwnie biegi zmienia ? (jak sie jedzie szybko i wolno jest plynnie -czytałem juz o tym na forum i właśnie napisane jest o gumkach w mechatronik )

Jaki jest koszt wymiany uszczelki mniej więcej ?czy trzeba chłodzić auto i zostawiac na noc czy bedzie niezbędne zalanie nowym olejem czy tylko dolewka ?

Opublikowano
Dziekuje za zainteresowanie moim tematem precyzuje że chodzi o miske olejową silnika . (gdyby chodziło o miske olejową skrzyni to z tego co się orientuje nie trzeba podnosić silnika żeby ją wymienic ;) )