Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chce zwiększyć skuteczność hamowania 335i, i tu powstaje pytanie w którą stronę iść... czy poszukać "wyczynowych" tarcz i klocków czy od razu szukać nowych/bardziej skutecznych zacisków hamulcowych. Od razu zaznaczam, że nie mam do wydania 10 tyś na dedykowany zestaw hamulcowy.

Hamulce w M3 e92 podobno też nie są jakieś lepsze...

Jakie jest wasze zdanie?

Pozdrawiam

Opublikowano

Czesc,

Rozumiem Cie, bo mam ten sam problem, z tym ze mam 330i i wacham sie miedzy montazem hebli od 335i i jakis przewodow do chlodzenia hamulcow, a BBK.

Do czego potrzebujesz tych hamuclow? Rozumiem, ze zabawa na torze?

Jesli tak, to opcje masz dwie:

- porzadne tarcze, klocki, przewody w oplocie, porzadny plyn i dorobienie chlodzenia bezposrednio na tarcze - powinno cos dac, ale nie mam za bardzo czasu w to dorabianie chlodzenia, a bez tego to bedzie kicha

- BBK... szukam uzywanego, ale w PL ciezko cos znalezc - nowy AP racing do naszych aut to ok12 tys pln... :( No i felga min 18. Ja mam zimowe 17, wiec dodatkowy koszt

W poprzednim aucie bawilem sie w polsrodki (lepsze tarcze, klocki, przewody itp), a efekt byl mizerny, czyli i tak tarcze wymiekaly. Wiec jesli finanse pozwola i znajde jakis uzywany BBK, to ide w BBK.

Piotrek