Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem.Przy ruszaniu z jedynki tzn.przy wciśnięciu gazu auto przez chwile zachowuje się jak by koła boksowały albo tak jak by tylna część auta szarpała do przodu.Mechanik obejrzał auto półośke jedną wymienił i według niego wszystko jest ok ale problem niestety został.(E30 2.0 88r)

Dzięki i czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam!

Opublikowano
Zdaje się, że numerem dwa jest elastyczne sprzęgło wału, tak mi się wydaje, jak ktoś się lepiej orientuje to niech mnie poprawi :)

zinnoberrot coupe - bawarka browarka

http://img522.imageshack.us/img522/8581/1006088forum2ii8.jpg

Opublikowano
Zdaje się, że numerem dwa jest elastyczne sprzęgło wału, tak mi się wydaje, jak ktoś się lepiej orientuje to niech mnie poprawi

Dobrze Ci się zdaje i nic nie trzeba poprawiać.

Jednak podporę wału też warto byłoby sprawdzić. Miałem podobne objawy w omedze i winna temu była właśnie wspomniana podpora wału. Samochód szarpał przy ruszaniu jakby się miał tył urwać. Okazało się, że guma w podporze tak się zestarzała, że po prostu się wykruszyła do zera i łożysko latało luźno. Wystarczy jednak, że guma w tej podporze się mocno zestarzeje (nie musi pęknąć) i wtedy nie równoważy momentu obrotowego wału, szczególnie przy dużym obciążeniu, np. przy ruszaniu powodując spore wibracje.

Wodzik
Opublikowano

No Panowie.......

The Winner w moim problemie najprawdopodobniej jest......DOCISK I TARCZE!!!!

Autko bowiem zaczyna mieć te obiawy dopiero jak się rozgrzeje.Byłem u mechanika ,wsiadł poczuł i powiedział że na 99% to właśnie to.Dodam że dowiedziałem się to od kolegów z sąsiedniego forum z Łodzi!!!!(wielkie dzięki) no ale żeby nie zapeszać w poniedziałek odbieram autko więc nie zapomne napisać czy opracja zakończyła się powidzeniem czy pacjent zmarł!!:-)))

Dzięki oczywiście za odpowiedzi!

Pozdrowionka

A_rekin