Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem który ujawnił się dziś rano, Żona przed pracą chciała oczyścić szyby z wilgoci, więc oczywiście najprosciej szyby góra dół, nie przeczę ze też tak robię, ale tylna prawa się nie podnisła, no więc ja wyrwany z łóżka idę zaczyma rozbierać boczek czy to linka pękła czy coś, bo ona tak to opisała jakby tam nie wiem co się stało, ale po zdjęciu listwy dokręceniu śrub coś mnie tknęło i mówię Aaaa sprawdzę przyciskiem i PYK szybka jedzie w górę no więc poskładałem wsio itp. Potem bawie się kluczykiem szyby się otwarły i zamkły oprócz tej jednej, no więc od auta kluczyk i znowu ręcznie i szyba znowu się zamknęła. No więc porobiłem tak pare razy po czym szyba nie chciała iść w górę, tak startowała na 1cm i odbijało ją w dół i tak kilka razy i nic więcej, wyjąłem i wsadziłem kluczyk i znowu się zamknęła.

Teraz pytanie WTF !!! :) i gdzie szukać przyczyny :)

pzdr. Łukasz

Opublikowano
Podpinam sie, moja lewa tylnia szyba (od "nowosci") ma tak ze jak sie ja opusciu do samego konca to czasami nie chce sie potem zamknac. Pomaga jakby delikatniejsze pociagniecie pstryczka od tej szyby.

mam to samo, ja obstawiam, że to czujnik ten co ogarnia by sobie łapki nie przytrzasnąć, tylko pytanie gdzie to jest i jak to wyglada.

Opublikowano

Mam to samo.

Tylna prawa szyba.

A myslalem, ze to odosobniony przypadek...

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(