Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pakiet LED w e90 z 2008 i ostatnio zauważyłem ze jak włożę kluczyk do zapłonu i zapale auto to LEDy w postojówkach mrugają w taki fajny charakterystyczny sposób, całość trwa około 4-5 sekund. Mi to wygląda na jakiś dość fajny ale tylko bajer! Ale nie chce mi się wierzyć ze BMW zrobiło coś tylko dla bajeru. Ktoś zna odpowiedz po co się tak robi?
Opublikowano

Nie wiem czy tak sie powinno dziac na ori czesciach, moze ktos sie wypowie kto ma.

Ale moge ci powiedziec dlaczego tak sie dzieje. Przy zapaleniu auto sprawda czy zarowki nie sa spalone - wysylajac minimalne napiecie. Przy zarowkach nie ledowych nic sie wtedy nie dzieje bo napiecie jest zybt niskie zeby sie zaswiecily, ale ledy potrzebuja mniejszego napieca zeby sie zaswiecic i wlasnie to sie dzieje. (Nie jestem elektrykiem, ale to moja teoria ;) )

Opublikowano

To normalna sytuacja.

Diody na postojach nigdy nie były montowane i masz jakąś przeróbkę. Mruganie diody to nic innego jak sprawdzenie czy żarówki są sprawne.

Odbywa się to kilkakrotnie stąd mrugają jak stroboskop kilka razy- sprawdzanie na zimno ciepło.

Dlaczego mruga - jak podstawisz normalną żarówkę to zapala się ona o wiele wolniej niż led, dioda zapala się kilka krotnie szybciej stąd widzisz mruganie.

No i na koniec - można to wyłączyć, ale za pomocą kompa i trzeba przeprogramować FRM.

Pakiet oświetleniowy - nie obejmuje przednich postojów jako led

Opublikowano
Dzięki za sprawną i fachową odpowiedz. szkoda tylko ze te diody to nie orginal choć bylem pewien ze one podchodzą pod ten mój pakiet LED. Widocznie wcześniejszy właściciel zmienił, ale ładnie świeca, fajny kolor wiec tego nie ruszam.