Skocz do zawartości

316i problem-czujnik polozenia walu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam taki problem tzn podczas jazdy moja beemka traci moc na jakas sekunde spadaja obroty i strszanie szarpie/rzuca nia pojechalem do mechanika podlaczyc pod komp i pokazalo ze camshaft fault no i umowilismy sie ze wymieni mi w sobote i powinno byc ok ale mam pytanie czy mozna jezdzic czy np podczas jazdy nie padnie mi po srodku drogi gdzies??? a jutro mam do przejechania okolo 300km czy jest bezpiecznie jechac czy lepiej sie w trasie nie ryszac? dodam ze to ten czujnik trudno dostepny na silnikiem i mechanik wykasowal blad ale wiem ze to powroci tylko czy mozna wyruszyc w trasie prosil bym o pomoc i z gory dzieki!
Opublikowano
w trasę bym się nie pchał. nie pamiętam teraz który (wlotowy czy wylotowy) potrafi zgasić auto podczas zatrzymywania przy światłach. jak się zapomnisz i będziesz szybko chciał ruszyć ze skrzyżowania to może Ci mocy zabraknąć i staniesz na środku. czujniki są ogólnie dostępne i w każdym motoryzacyjnym go znajdziesz, a jak już mieszkasz w naprawdę małej miejscowości bez sklepów motoryzacyjnych to popatrz za zamiennikiem na allegro w Twojej okolicy (tylko na zamienniku nie jeździj za długo). czas wymiany to jakieś 20 min
niemożliwe staje się możliwe http://www.biuroprojektow.info/