Skocz do zawartości

[E46] seryjny wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, tak jak w temacie, zastanawiam sie czy da sie zamontowac wzmacniacz harmana do samochodu (compact) który fabrycznie owego wzmcniacza nie posiada. Gdzie on był w ogóle montowany?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to nie tylko sam wzmacniacz ale jeszcze głośniki są inne i jest ich więcej.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie będzie bo jest pod głośniki o mniejszej rezystancji (2 ohmy konkretnie).

więc i je musiałbyś zmienić.

poza tym jak już to te papierzaki i tak nie zagrają na niczym :norty:

Opublikowano (edytowane)

wymień głośniki, wygłusz drzwi, zmień radio lub dodaj normalny wzmacniacz pod ori radio i zrobisz sobie bardzo fajny dzwiek. I nie trzeba wielkich nakładów pieniężnych żeby zrobić sobie dobre granie w samochodzie, może basem szyb nie wybijesz w remizie ale fajnie posłuchasz muzyke.

Na przód coś odseparowanego wystarczy czyli sredniotonowe np. 16cm, plus gwizdki i zwrotnice, do tego pod ori radio wzmak i gra ci to już miło. Oczywiście przy zmianie głośników od razu drzwi robisz i zmieniasz mocowanie głośników do drzwi, a nie do tapicerki jak są ori.

koszty na moim przykładzie to

- wygłuszenie drzwi poniżej 100zł (mata dekarska)

- dystanse od innego auta które przerobiłem jakieś 20/30zł, mozna samemu sobie wystrugać za darmo :D

- głośniki jakieś odseparowane na przód, helixy dark blue ja mam, 200/300zł (dla mnie wystarczające)

- albo zmienisz radio (ori radio nie ma mocy), albo dołożysz wzmacniacz 300/500zł.

Edytowane przez K3m0T1989
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak porządne radio wstawisz i głośniki to warte.

ja mam u siebie serię a w drugim aucie konkretne bose z subwooferem fabrycznym.

po jakimś czasie przestałem muzy w bmw słuchać :mrgreen:

Opublikowano

bardziej mi zależy na ori radiu

a jak podłaczenie wzmaka pod ori radyjko? zadnych problemów przeróbek itp nie ma?