Skocz do zawartości

E38 Problem z ABS DSC i wspomaganie kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam Bmw e38 750iA jestem nowy na tym forum.

Problem polega na tym ,że jak jest trochę mokro zapala sie ABS i DSC a na dodatek ciężej chodzi kierownica. czujniki sprawdzałem pompę wspomagania też wszystko ok. Czy może to byc problem z zasilaniem ?????? Proszę o pomoc.

Opublikowano
czujniki były sprawdzane na kompie, po podłączeniu do kompa sprawdzałem nawet prędkość na piaście i wszystko ok było. teraz jest sucho i działa wszystko dobrze
Opublikowano
Mam identyczny problem :P komp pokazuje ze wszystko jest spoko, ale jak jest mokro to abs mi sie wylacza. Nie mozemy sobie z tym poradzic juz prawie rok. Moze rzeczywiscie cos ze sterownikiem. Ja juz pomysłow nie mam poprostu, ale pamiętam że na poczatku pomagała podmianka czujników na inne, teraz już nie pomaga.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
jak ja miałem uszkodzony sterownik abs-u to by wariowal po dostaniu temperatury w komorze silnika a nie na wilgoć. u mnie zdiagnozowali zaśniedziałe przewody. wymiana w tym tygodniu dam znać jak wymienię czy usterka usunięta.
Opublikowano

Z tym u mnie wszystko w porządeczku. Musze się wreszcie przejechać do warsztatu jak mi wywali ten błąd, może wtedy wreszcie złapią który czujnik siada.

A co do wilgoci to powiem ci że kumpel miał problem w e46, jak tylko wilgoć powietrza skoczyła za wysoko, albo zaczęło mrzeć to od razu nie grało radio. Jak było sucho to wszystko działało.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
haha mam teraz to samo. Odpalam fure jest ok ruszam i abs świruje czuć ze raz jedno koło raz drugie łapie po czym wyłącza go komp. Musze pojechać po świętach na kompa zobaczyć co jest. Jedyny plus że pobawiłem się bez kontroli trakcji bo miałem pretekst przed samym sobą :P