Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. mam nastepujacy problem

auto bmw e39 2.0i ben/gaz 97r

najprosciej wbijam 3 i mam 1500obr/min wciskam gaz w podłoge autem zmuli,cos go przytknie ,czasami strzeli z kolektora lub z tlumika (czezko mi to wyczuc),

powyzzej 2000obr idzie normalnie albo mam 2 lekko sie tocze czyli cos kolo 1000obr/min wciskam gaz autem szarpie,przytka az osiagnie z 1500-2000obr/min

do tej pory wymienione- czujnik polozenia walu korbowego,nowa odma,nowe fajki,cewki zmierzone omomierzem-pokazuja ta sama wartosc, w miare nowe wymieniane moze z 20-30 tysi temu bosch

wyczysczona przepustnica i silnik krokowy,swiece wymieniana 17tys km temu wiec w dobrym stanie,przeplywomierz podmieniony

objaw wystepuje na benzynie jak i na gazie

komputer nie pokazuje zadnych bledow na motorze

ma ktos jeszcze jakies pomysły co to moze byc??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam.

dodam co ostatnio zauwazylem,ze na zimnym silniku nie szarpie idzie bunia od niskich obrotów,dopiero jak sie nagrzeje powiedzmy 2/3 skali czyli cos okolo 60-70stopnii zaczyna nia telepac na wolnych jakies pomysły??

• 1 rok później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
ja tak mialem od 1,5 tysiaca niezaleznie od biegu szarpalo, a powyzej 2 juz był spokoj. walnieta była sonda lambda. Jedz na kompa i bedziesz wszystko wiedział. pozdro