Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam problem z moim samochodem (bmw e46 330d). Pewnego deszczowego dnia wycieraczki dwa razy sie przyciely. Kolejnym razem raz sie na chwilke zatrzymaly, a teraz niestety nie działaja. Wiem jak to jest z tym samochodem lubi palic przekazniki, ale mam juz 3 wszystkie sa sprawne, do tego wymienilem modul komfortu, tez bez skutku, mam 2 silniczek wycieraczek(dzialajacy) i tez nie pomaga. Wczoraj zauwazylem ze mam spalony bezpiecznik nr 59(30A). Oczywiscie sprawdzalem bezpieczniki duzo wczesniej i byly cale, wycieraczki dzialaly a teraz pali mi ten bezpiecznik. W momencie wymiany na nowy wycieraczki ida w gore, wracaja i niestety w pewnym momencie sie zatrzymuja...

I mam teraz pytanie co i gdzie moze powodowac palenie sie tego bezpiecznika? Szukalem na forach ale nie znalazlem zadnego podobnego przypadku jak moj. Bede wdzieczny za wszelka pomoc, z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Opublikowano
jak to przyslowie mowi po nitce do klebka,musisz sprawdzic pewnie instalacje czy jakis kabel gdzies nie jest przetarty itd,sprawdzales wtyczke przy silniczku do wycieraczek??
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

Sama wtyczke przy silniczku mam sprawdzona, teraz rozebralem caly kokpit i zostalo mi do rozebrania tylko podszybie... i wtedy bede robic tak jak mowisz kabelek po kabelku co jak i gdzie.. a takie pytanie jeszcze czy woda mogla miec tutaj tez cos do czynienia? W poniedzialek jechalem do niemiec 1200 km i wmaire dzialaly wycieraczki, ale jak odprowadzaly wode dziwny dzwiek sie pojawial jakby cos ja zaciagalo? I po tym zauwazylem jeszcze ze podszybie jest troche odchylone... nie wiem czemu to sie stalo ale odstawalo od szyby, zamowilem juz nowe ale czy przez to ze pod podszybie woda sie dostala mogla ona gdzies dojsc do jakiejs elektroniki?

I jeszcze jedno pytanie otoz nie dziala mi jeszcze swiato to glowne we wnetrzu samochodu... jedynie potrafi sobie mrugnac jak sie przekreca stacyjke. W bagazniku swieci sie normalnie jedynie to glowne nad glowa(to posrodku) dodatkowe to oswietlenie dziala normalnie. Czy to moze miec cos wspolnego z wycieraczkami? DOdam ze wczesniej takie cos sie nie dzialo...