Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !;

Jestem posiadaczem BMW e36 320i , i mam kłopot od jakiegos czasu własciwie 1 miesiąca , przestały działać z tył€ głośniki , najpierw wymieniłem Radio na inne , później znów na inne i nadal to samo , myślałem , że się spaliły ale od czasu doc czasu grają (np gdy przyciszam i pod głaśniam w szybkim tempie ) to sa momeny że zaskoczą i grają na 100% , ale ogólnie to nie działają , chcąc rozwiązać tą sprawę podłączyłem z tył€ głośnik inny i on działał oraz jednocześnie głośniki z tyłu również zaczeły grac ale tylko na około 50% swoich możliwości , gdy odłacze ten głośnik z bagażniak który na próbe podłączyłem , w samochodzie już te tyle nie grają , ma ktoś może pojęcie o co w tym wszystkim chodzi ? bo już naprawde niewiem , dziękuję za każdą opinie która może mi pomóc :)

Opublikowano
Cześć, wygląda to tak jak by gdzieś któryś z przewodów ci się nie zwierał prawidłowo albo gdzieś ci się urwał, sprawdź przewody przy głośnikach, oraz przewody przy kostce czy nie masz gdzieś jakiś przerw. Jeżeli to nic nie da, to spróbuj te głośniki wymontować i podpiąć je np pod radio/wierze itp. i wtedy sprawdź czy grają, jeżeli tak to masz gdzieś przerwę w kablach.
Opublikowano
ok , dodam że po podpięciu innych głośników do tych kabli działają , + dziś gdy włączyłem radio , na jakies 1 minute głośniki grały normalnie , a czy jest jakieś urządzenie którym mozna to sprawdzić bez rozkopywania auta aby dostac sie do kabli ?