Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ale sprawdzalem tez ten vin i np ten co mam na samochodzie to wg wyposazenia bardziej sie zgadza ze to buda jest w calosci z angola a silnik przezucony i ulkad kierowniczy
  • Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wnioskuje tak np po czujnikach cofania, czy tez po tapicerce skorzanej, no w sumie nie wiem czy lepiej przezucic tapicerke, zalozyc czujniki i wstawic kielich , czy lepiej zmienic silnik i uklad kierowniczy.

musze jak najszybciej to sprawdzic bo normalnie juz po nocach nie spie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W obu vin-ach jest szmaciana tapicerka..masz przyciski na kierownicy?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A szyby z tyłu w prądzie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
szyby nie ale rozbieralem ostatnio drzwi i sa silniczki zamontowane, a reszty brak czyli jest panel kolo drazka biegow tylko z przyciskami na przod
Opublikowano
jeszcza jedna jest rzecz, ze to raczej buda angola, bo przy przednich drzwiach na slupku jest naklejka z info o cisnieniu w oponach i,ze ze to model 325i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To teraz przynajmniej wiesz, że to angol 325i..nie przyłożyli się przy dokładaniu skóry z tylnymi boczkami, strach pomyśleć co zrobili z instalacją elektryczną :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

uuu to dobra sieczka - pójdziesz na policje auto pewnie wyląduje na policyjnym parkingu .

Jedź do gościa i próbuj to załatwiać polubownie - przedstaw mu argumenty , postrasz oczywiście w sensie prawnym ,.

Opublikowano

nie musi byc kradzione, tylko przelozony i tyle, a elektryka to faktycznie jest namieszna, wszedzie poplatane kable, juz duzo zrobilem porzadku ale jeszcze duzo zostalo.

a czy kradzine jest to idzie sprawdzic na tych stronach do sprawdzania vinu, bo idzie tam kupic jakis pakiet i sa tam info min o kradzionych autach

Opublikowano

piszecie o tej skorze a mi wiekszosc po vinie wychodzi ze byla tapicerka skorzana w tym modelu.

nawet vin mi rozkodowali w aso w bmw i tez dostalem specyfikacje, min o tym ze jest skora,

Opublikowano

Skoro sam sobie odpowiadasz na własne pytania ? to po co zadajesz pytania na forum.

Owszem sama przekładka jest możliwa , dla wielu bezsensowna - bo mimo wszystko taniej byłoby wrzucić identyczny silnik a przecież 325 jest pożądanym modelem!

Nie sprawdziłeś czy było to spawane czy nie , vin-y sobie sam rozkodowałeś, czego oczekujesz od chłopaków z forum?

Jedź na policje i bedziesz miał pewnośc? ale pewnie mimo wszystko tak pewien swojej racji nie jesteś

Opublikowano
koledzy pytalem czy jak wykupie info o vinie to dodatkowe, to informacje o kradziezy sa tam wiarygodne???????????

Ja bym vin rozkodowywał tylko przez stronę bmw , ale tam historii auta nie sprawdzisz - chyba ze znasz kogoś z aso bmw.

Inne strony - nie wydaje mi się żeby były wiarygodne.

Możesz dzwonić na wałka do ASO i pytać, że masz takie autko na oku i żeby sprawdzili Ci vin - może ktoś ulegnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jest taki miły gościu gościu co może sprawdzi jak wstanie przy wolnym dniu :mrgreen:

moim zdaniem to nie szczepan, ani kradziony jak się podniecacie tylko zwyczajnie w dobie kryzysu opłacało się do angielskiej budy wstawić diesla i to jeszcze 150km bo to chwytliwy towar.

szczególnie że koleś kupił go ze starym silnikiem nie wiedząc o tym w cenie "okazyjnej"

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak, spróbuj dogadać się ze sprzedawcą a jak nie to tylko droga sądowa jak nie chcesz się w niego pakować. Wg vin powinna być szmata i to nie podlega dyskusji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

wlasnie mam znajomego w bmw, jutro zagadam do niego, moze powie cos wiecej.

dla mnie to tak jak piszeci, ze to budaangola, a reszta przelozona, ale to dopiero sie okaze.

Opublikowano
jest taki miły gościu gościu co może sprawdzi jak wstanie przy wolnym dniu :mrgreen:

moim zdaniem to nie szczepan, ani kradziony jak się podniecacie tylko zwyczajnie w dobie kryzysu opłacało się do angielskiej budy wstawić diesla i to jeszcze 150km bo to chwytliwy towar.

szczególnie że koleś kupił go ze starym silnikiem nie wiedząc o tym w cenie "okazyjnej"

Hehehehe - powiem tak - auto nie figuruje w bazie danych Unii Europejskiej jako auto kradzione, podobnie w krajach ościennych.

Pozostaje sprawdzić bazę Polską - ale tu stawiam na dzwona + szczepana.

Dzwona z przodu, wszczepili trochę karoserii z innego :)

A że to anglik akurat był i z benzyną...

Bywa.

Walcz teraz o kasę, bo wpierniczyłeś się chyba w g...wno stulecia chłopie.

Opublikowano

Ja na szczęście nie muszę myśleć nad takim przypadkiem, ale na Twoim miejscu to zrobiłbym niezależną ekspertyzę i dałbym sprzedającemu do wglądu z zastrzeżeniem - albo odbiera ode mnie auto i pokrywa koszty ekspertyzy i zamykamy temat, albo sprawa idzie dalej - na policję oraz do prokuratury:

1. art. 286 § 1 kodeksu KARNEGO

Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Wprowadzenie w błąd (tzw. oszustwo czynne) oznacza, że sprawca swoimi podstępnymi zabiegami doprowadza inną osobę do mylnego wyobrażenia o rzeczywistym stanie rzeczy, np. co do cech sprzedawanego towaru, okoliczności zawieranej transakcji. Środkiem użytym do wprowadzenia w błąd może być słowo, pismo, fałszywe narzędzia i urządzenia techniczne itp. Działanie sprawcy musi się odnosić do okoliczności powodującej, że rozporządzenie mieniem ma charakter niekorzystny (J. Skorupka, Wady oświadczenia woli w wybranych przestępstwach gospodarczych , PS 2000, nr 4, s. 38).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to działaj i napisz o wynikach dla potomnych.

nie jesteś pierwszy i ostatni.

niech inni mają łatwiej.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
bede informowac na biezaco, jutro juz sie dowiem, jak wygladaja dokumenty pierwszej rejestracji w kraju, bedzie wiadomo juz co jest grane.