Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Właśnie z nudów rozebrałem stary reflektor xenonowy (pre LCI).

Poniewierał mi się po garażu, a że ma uszkodzone szkło przez kamień i do niczego się nie nadaje, postanowiłem poeksperymentować.

Dobra informacja dla wszystkich zawiedzionych skutecznością swoich xenonów w E90 - da się wyjąć soczewkę z odbłyśnikiem bez rozklejania czy cięcia lamp !!!

Jest przy tym trochę delikatnej zabawy, ale jest to możliwe. Oczywiście istnieje ryzyko uszkodzenia kilku delikatnych elementów, ale w razie czego można za 100wke kupić uszkodzony reflektor na dawcę.

Moje reflektory świecą na akceptowalnym poziomie, chociaż daleko im do nowych.

Jak wygospodaruję sobie wolny dzień, to zabieram się za swoje reflektory i może zrobię jakąś fotorelację z prac.

Tymczasem gdyby ktoś chciał się zabrać za to samodzielnie to służę poradą, lecz ostrzegam pracy jest bardzo dużo.

Opublikowano
Witajcie.

Właśnie z nudów rozebrałem stary reflektor xenonowy (pre LCI).

Poniewierał mi się po garażu, a że ma uszkodzone szkło przez kamień i do niczego się nie nadaje, postanowiłem poeksperymentować.

Dobra informacja dla wszystkich zawiedzionych skutecznością swoich xenonów w E90 - da się wyjąć soczewkę z odbłyśnikiem bez rozklejania czy cięcia lamp !!!

Jest przy tym trochę delikatnej zabawy, ale jest to możliwe. Oczywiście istnieje ryzyko uszkodzenia kilku delikatnych elementów, ale w razie czego można za 100wke kupić uszkodzony reflektor na dawcę.

Moje reflektory świecą na akceptowalnym poziomie, chociaż daleko im do nowych.

Jak wygospodaruję sobie wolny dzień, to zabieram się za swoje reflektory i może zrobię jakąś fotorelację z prac.

Tymczasem gdyby ktoś chciał się zabrać za to samodzielnie to służę poradą, lecz ostrzegam pracy jest bardzo dużo.

jak już wiesz co i jak to albo na tym uszkodzonym reflektorze albo przy czyszczeniu swoich koniecznie zrób troche zdjęć i zrób coś w rodzaju instrukcji, na pewno wszystkim się przyda.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Witam.

Jestem po wymianie żarników w ksenonach.

Mam pytanie, bo prawy ksenon świeci na biało, a lewy, w sumie też na biało tylko ma cieplejszą barwę tzn. wpada bardziej w żółty... - to samo było przed wymianą, myślałem że to wina żarnika... mechanik powiedział że muszą się jeszcze rozświecić no ale... gdy patrzę na nie stojąc naprzeciw auta to jest właśnie ten elekt, ale gdy odejdę kilka kroków i kucnę to ten efekt się zamazuje, tzn. już nie widzę tej różnicy w barwie. czy to normalne w e90 ?