Skocz do zawartości

BMW e36 Wyciek oleju z silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki poważny problem, wycieka mi olej spod silnika. Byłem u mechanika ale wtedy padał deszcz a teraz trudno o dobrą pogode. Mechanik obejrzał ale nie mógł nic powiedzieć. Wczoraj u kolegi patrzylem na kanale i olej wychodzi trosze spod uszczeli miski ale też widać ewidentnie że olej scieka troszke z góry na nią. Nie jestem specjalistą i nie wiem jakie elementy są powyżej ale mam pytanie jakie jaki był by koszt i czas wymiany uszczelek spod miski czy lepiej bylo by zamiast uszczelki to silikon....
Opublikowano

Za wymianę 250 plus uszczelka, około 5 godzin roboty o ile nic się nie wydarzy po drodze typu zerwana śruba czy inne dramaty odkrywane podczas demontażu. Na silikon to można składać komarka, do BMW stosuje się specjalne pasty w miejscach takich jak narożniki uszczelek (szersze info w TIS). Oczywiście nie liczę kosztów dodanych takich jak olej z filtrem itp.

Natomiast jeśli nie wiesz skąd dokładnie płynie, to nie ma sensu taka robota. Najpierw umyj silnik porządnie, przejedź trochę i wtedy będziesz widział co i jak.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Dużo wyżej? Może głowica a może wiatr tak zawiewa, że leci z połączenia miski i silnika i idzie wyżej podczas jazdy. Musisz umyć silnik i szukać.
Opublikowano
  • Autor
gadałem jeszcze z mechanikiem i powiedział mi że uszczelka wału... hmm no to by sie mogło zgadzać bo jest on wyżej od miski a właśnie tam jak byłem u mechanika to było tam takie ślimaczenie ale teraz po kilku dniach jest sporo więcej tego