Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów w moim pierwszym poście!

Poszukuję X5 z roku 09 lub 10.

Przekopałem się przez większość tematów w dziale E70 ale podpowiedzcie mi jeszcze z praktycznego punktu widzenia:

- czy warto dopłacić więcej za rocznik `10 po liftingu? (LCI) czy oprócz skrzyni 8mio biegowej i trochę bardziej rozbudowanego Idrive'a są jakieś istotne różnice?

- jaki silnik jest uważany za najbardziej trwały i bezawaryjny? Czytałem o problemach z 50i (pompy oleju), 30d,35d,40d (wpadające klapki przy kolektorach), 4,8 - czy warto?

- jakie wyposażenie byłoby niezbędne?? - aktualnie w moim Passacie mam webasto - to chciałbym mieć w X5 - super sprawa przez 6mies. w roku - sterowane koniecznie z pilota!

Adaptive drive - czytam, że poprawia jazdę na zakrętach - czy też bardziej wycisza nierównośći? Jak koszty wymiany/naprawy w por. ze standardem?

Active Steering - też chyba przydatne przy manewrowaniu?

Co jeszcze?

Dodatki w stylu "soft close" jakoś mało przekonują. Dobrze mieć komfortowe fotele. Head up?

Dzięki za pomoc!

Takie pytania to tu: viewtopic.php?f=84&t=181103

Opublikowano
silnik wybierz do własnych potrzeb, tj jeśli głównie miasto brał bym 50i jeśli głównie trasa 40d, z tymi awariami to bym nie dramatyzował, każde auto może się zepsuć, i nie tylko auto (dreamliner), adaptiv drajw - bardzo fajny, jakoś nigdy nie zastanawiałem się ile kosztuje naprawa, to samo z aktiv stering - w tym gabarycie bardzo przydatne, soft close też polecam. Nie da się raczej kupić używki takiej w której na 100% wszystko będzie takie jak sobie życzysz - takie są w salonie. Koszty napraw to sprawa na dalszy plan, przecież gdybyśmy mieli się takimi sprawami przejmować, do tej pory szyby odkręcali byśmy korbami
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.