Skocz do zawartości

X5 2009-2010 jaki silnik wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów w moim pierwszym poście!

Poszukuję X5 z roku 09 lub 10.

Przekopałem się przez większość tematów w dziale E70 ale podpowiedzcie mi jeszcze z praktycznego punktu widzenia:

- czy warto dopłacić więcej za rocznik `10 po liftingu? (LCI) czy oprócz skrzyni 8mio biegowej i trochę bardziej rozbudowanego Idrive'a są jakieś istotne różnice?

- jaki silnik jest uważany za najbardziej trwały i bezawaryjny? Czytałem o problemach z 50i (pompy oleju), 30d,35d,40d (wpadające klapki przy kolektorach), 4,8 - czy warto?

- jakie wyposażenie byłoby niezbędne?? - aktualnie w moim Passacie mam webasto - to chciałbym mieć w X5 - super sprawa przez 6mies. w roku - sterowane koniecznie z pilota!

Adaptive drive - czytam, że poprawia jazdę na zakrętach - czy też bardziej wycisza nierównośći? Jak koszty wymiany/naprawy w por. ze standardem?

Active Steering - też chyba przydatne przy manewrowaniu?

Co jeszcze?

Dodatki w stylu "soft close" jakoś mało przekonują. Dobrze mieć komfortowe fotele. Head up?

Dzięki za pomoc!

Takie pytania to tu: viewtopic.php?f=84&t=181103

Opublikowano
silnik wybierz do własnych potrzeb, tj jeśli głównie miasto brał bym 50i jeśli głównie trasa 40d, z tymi awariami to bym nie dramatyzował, każde auto może się zepsuć, i nie tylko auto (dreamliner), adaptiv drajw - bardzo fajny, jakoś nigdy nie zastanawiałem się ile kosztuje naprawa, to samo z aktiv stering - w tym gabarycie bardzo przydatne, soft close też polecam. Nie da się raczej kupić używki takiej w której na 100% wszystko będzie takie jak sobie życzysz - takie są w salonie. Koszty napraw to sprawa na dalszy plan, przecież gdybyśmy mieli się takimi sprawami przejmować, do tej pory szyby odkręcali byśmy korbami
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.