Skocz do zawartości

nierowno przyspiesza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc,podczas jazdy mam wrazenie jakby silnik nierozwijal mocy plynnie,momentami jakby cos go trzymalo na ulamek sekundy,nieszarpie i zapala dobrze,obroty trzyma rowno.czy moze to byc wina elektryki-przewody i kopulka czy pompa i filtr paliwa?
Opublikowano

Witam :)

Podepne sie pod temat bo ja również mam taki sam problem tylko ze z silnikiem m50b25 vanos, identyczne objawy jak u Ciebie ksssysiek, silnik pracuje rowno ale podczas jazdy czuc ze samochod nie przyspiesza tak jak powinien :( Prosze o podpowiedzi z czym moze byc zwiazany ten problem.

Pozdrawiam

Damian

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor
ogolnie to forum to sie nadaje...na kazdym innym ktos chociaz podpowie a tu nic...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sonda lambda OUT! Typowy objaw. Przyspieszanie jak po schodach. Miałem niedawno to samo, wymieniłem i przyspiesza płynnie :)

Inna opcja, którą przez przypadek sam sobie wywołałem, to nie podłączyłem silnika krokowego. Tylko ze objawem było bardzo wyraźne szarpniecie podczas przyspieszania, jakby silnik na moment odłączało lub coś walneło w zderzak. Odpalał normalnie, tylko ciepły miel coś za wysokie obroty jałowe. Możesz dla spokoju sprawdzić również wszytskie przewody i rury od krokowca.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
a jesli to sonda to swiece powinny byc mokre,nieprzepalac ?z ciekawosci wykrecilem swiece i wszystkie jak nowe,za to kopolka do wywalenia,czy to mozliwe zeby to tylko to bylo?
Opublikowano
  • Autor
mam pytanie czzy jak jest walek slaby to odcina zaawsze w tym samym momencie np 4500obr?u mie raz odcina na 4700 raz na 5500 czy to walek?