Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomysł przejdzie, przyciski będą działać. Po montażu należy w nowym radiu ustawić numer VIN oraz go zakodować. Wcześniej należy dodać nowe opcje do listy wyposażenia. Do radia warto dokupić kabel i gniazdo AUX/USB do podłokietnika oraz mikrofon. Ja montowałem mikrofon i obudowę kolumny kierowniczej od E93. Radio kupiłem od tego samego allgrowicza.
Opublikowano
Mikrofon podłączasz bezpośrednio do radia, pin 1 i 6. Kupując radio z BT nie potrzeba dodatkowego modułu, AUX natomiast to wejście a nie wyjście. Nowsze radia ze zintegrowanym BT mają dodatkowo wejście USB. Na allegro ciężko znaleźć taki mikrofon. Ja te części kupiłem nowe ze sklepu internetowego http://www.super-bmw.pl/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kabel do mikrofonu mozesz zrobic sam, przerabialem to na wiosne. Żadna filozofia, 2 druty i piny ...
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak, jak dokupisz kabel i nowe gniazdo usb/aux to zapinasz pena w podlokietniku i muze masz z peniaka
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie sie nie da, wyjmij radio powinno byc dodatkowe gniazdo, owalne nie do konca okragle ... aux idzie z kostki 12 pinowej a usb to osobny kabel i wtyczka z tylu radia. Jak nie masz aux/usb w podlokietniku to na 99% radio nie ma wejscia usb.
Krzysztof