Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Od pewnego czasu zauważyłem, iż włącza mi się na czerwono lampka od poduszki powietrznej (zazwyczaj gaśnie po kilku sekundach). Co może być problemem? Samochód posiadam od niedługiego czasu, podobno bezwypadkowy, ale tylko podobno... Gdzie ewentualnie w Gdańsku lub okolicach mógłbym pojechać i sprawdzić ten samochód pod komputerem (za rozsądne pieniądze). 320d z 2002 roku, 150KM. Pozdrawiam

Opublikowano
Niestety częsty przypadek, ja też próbowałem ją reanimować i wytrzymała ze 2 tygodnie. O ile wcześniej można było jeszcze wykasować ten błąd to teraz już świeci cały czas. Różne opinie krążą o tym czy poduszka w razie "W" zostanie aktywowana. INPA wykrywa obecność pasażera, więc mniemam, że w przypadku uszkodzenia maty system reaguje tak jakby zawsze tam siedział pasażer. Jest to dla mnie logiczne, pytanie tylko jakie przyjmie parametry do odpalenia, powinny to być dla statystycznego ludka. W sumie lepiej tak niż wcale :mrgreen:
A wszystko to przez REKINA ;-)