Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Auto to E60 530D 2003r 218KM automat. Problem z jakim się borykam to brak mocy w dolnym zakresie obrotów. jadąc spokojnie 100-120 km/h wciskając gaz auto słabo reaguje na gaz po czym po chwili czuc kopniecie i idzie jak powinno, czasami jak wciskam tak stopniowo gaz auto przeredukuje bieg obroty wskoczą na 2500 i wtedy tez idzie jak powinno. Są też takie dni że auto jedzie jak na trzy litrowego diesla przystało ale nie ma regóły i zdarza się to żadko. W silniku zapisuje się tylko jeden błąd zwiazany z przeplywomierzem mowiacy o tym ze masa powietrza jest za duza. Blad po wykasowaniu i przegonieniu auta powraca. Zrobiłem krótke live data ale za bardzo na tym się nie znam z tego co widzę wartość oczekiwana przez komputer w miarę pokrywa się z parametrem rzeczywistym. Może jest tutaj ktoś kto zerknie w ten filmik i nasuną mu się jakieś wnioski bo nie wiem czy wymieniać w ciemno przepływkę niby nie duży koszt około 140 euro orginał BOSCH. Poniżej filmik z live data (pierwsze 1,5 minuty mozna pominac bo jest to czas zanim wyjechalem z parkingu i dojechalem na drogę gdzie moglem go troche podeptać

Opublikowano

Masz DIS-a ??? Zrob Luftmassensystem test i zapodaj wyniki!

Piszesz ze blad gdzie masa powierza jest za duza ? Pokaz dokladnie ten blad a najlepiej wklej orginalny z inpy....

Byc moze za duzo powietrza przeplywajaca przez przeplywke gdyz AGR nie pracuje tak jak potrzeba. Czyli sie nie otwiera. To wszystko wypluje Ci Luftmassensystem Test.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
kolego rozwiązałeś problem z tą przepływką która mierzyła Ci za dużo powietrza jeśli tak to daj znać co było przyczyną bo mam ten sam problem :(