Skocz do zawartości

zacisk 15R przerwa w przewodach pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam maly problem w mojej buni nie mam mozliwosci przelaczenia BC caly czas jest tylko temperatura zewnetrzna udalem sie wiec do kolegi z komputerem podlaczyl i wykazalo ze zacisk 15r przerwa w przewodach nadmienie ze mam wywalona mate pasazera i wogole nie ma kontrolki poduszek powietrznych (wogole sie nie swieci nawet przy odpalaniu),poprostu ktos sprzedajac auto nie wymienil maty bo za drogo tylko obcial jakis kabel (moim zdaniem) i stad pytanie czy ten zacisk ma zaleznosc ze nie dziala przelacznik BC ( sprawdzal przelacznik - dziala, sprawdzal zegary - sa plomby wszystkie) co robic?gdzie jest ten zacisk?jak sie tam dostac?
Opublikowano

Podłączał pewnie Twój kolega jakiś uniwersalny interfejs, który ma swoje indywidualne interpretacje błędów typu zacisk 15R. A cholera wie co to za zacisk. Najlepiej to podjedź jeszcze raz na tego "komputra" i oprócz interpretacji błędu spisz też jego numer bo napewno jest i wg. tego numeru będzie można znaleźć co to za błąd tak naprawde. Co do schematów to google -> bmw wds, klik na pierwszy wynik i tam znajdziesz wszelkie schematy.

EDIT:

Tutaj ktoś chyba rozgryzł czego dotyczy twój błąd i nie ma on raczej związku z BC

http://www.bmwklubkielce.pl/viewtopic.php?p=26064

Google nie boli :search: