Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam to samo w 335i.

Musze cos z tym zrobic, bo jest to jednak wkurzajace.

Moze to byc cos z brakiem cisnienia paliwa spowodowany przez pompe paliwowa lub jakies wezyki z turbin.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Gdzie tankujesz? Oby tylko nie na BP. Dwa razy w życiu mi się ta kontrolka zapaliła i odkąd tankowałem verve 98 problem się już nie pojawiał.
Opublikowano

przyczyn moze byc milion trzysta:

- westge od turbiny

- zlej jakosci paliwo

- zapchany filtr powietrza

- niesprawna pompa paliwa wysokiego cisnienia

- stare swiece zaplonowe.

- i wiele wiecej

u mnie redukcja mocy pojawila sie 3 razy z czego dwa razy na jednej trasie jak na shellu zatankowalem vpower racing gdzies pod zielona gora ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Shell pod ZG - sam kiedyś tam zalałem e92 i zaczął nierówno pracować na wolnych obrotach :)
Opublikowano

Witam,

jest to tryb awaryjny, który można skasować poprzez ponowne włożenie kluczyka, poza tym zostają zapisane błędy w sterowniku, najszybsza diagnoza to odczyt błędów z silnika. W moim przypadku przy takich samych objawach wadliwy był vanos,

Pozdrawiam

Opublikowano

Tankuje tylko 98 ze statoila.

Problem występuje tylko jak mu się "przyciśnie". (prawie za każdym razem)

W środę jadę na diagnostykę, zobaczymy co powiedzą.

Filtr powietrza jest ok.

Zastanawiam się nad zapłonem ponieważ na niskich obrotach samochodem trochę trzęsie...

Opublikowano

Przyczyna pojawiającego sie błędy sa podobno zawory ktore upuszczają ciśnienie z turbin.

Doradca powiedział ze przyczyna moze byc zbyt częste mycie silnika przez co mogła sie woda dostać...