Skocz do zawartości

Bmw 316i czy sprzeglo pada??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, mam taki problem z moja beemka a wiec dzis podczas jazdy kiedy do przejechania mialem okolo 30km jakies 5-6 razy podczas jazdy spadly obroty na doslownie na jakas sekunde i wlaczal sie system ASC tylko obroty spadly na sekunde i potem wlaczal sie asc na pare sekund i podczas tej sekundy jak spadaja obroty to rzuca troche buda, jaka moze byc tego przyczyna? czy to jest padajace sprzeglo czy cos innego? bardzo bym prosil o pomc i z gory dziekuje!
Opublikowano

Witam,

moim zdaniem sprzęgło na pewno nie. Objawy w przypadku sprzęgła były by zupełnie inne, tzn. przy przyśpieszeniu rosły by obroty, trzęsło by trochę budą, a prędkość by się zwiększała nieproporcjonalnie do wzrostu obrotów. Sprawdzałeś na kompie czy są jakieś błędy?

Pozdrawiam

Opublikowano
jeszcze nie sprawdzilem bo to byla podroz z pracy z nocnej zmiany i to pierwszy raz tak sie stalo jesli dzis bedzie sie powtarzac to jutro pojade gdzies go podlaczyc pod kompa czyli sprzeglo mozna odrzucic ze nie jest do wymiany? bo u mnie sa doslwonie odrwotne objawy do tych ktor wystepuja podczas slizgajacego sie sprzegla?
Opublikowano
gdzies znalazlem na necie i ktos mial podobne problemy ale nie dokladnie takie same i mowia ze to moze byc pompa paliwowa? moze byc pompa paliwowa z takimi objawami??