Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy to dobry temat aczykolwiek zaryzykuje mam dylemat posiadam bawarke e36 2.0 bez vanosa 1991r i remont tego auta wynosił by około 4-5 tyś na gotowe opłaca się robić czy np. sprzedać za te 3 tyś i szukać jakiejś młodszej w lepszym stanie? Ew sprzedać i szukać auta do 12-13 tyś? Np. e46? z początku serii?

Doradźcie chłopaki!

viewtopic.php?f=68&t=120678

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nikt, Ci nie da gwarancji że e36 nawet za 12 tyś będzie idealna. I w niej może paść uszczelka, łańcuch itp. Jeśli Twoja buda jest zdrowa, niezgnita to rób silnik i wiesz co masz. Po za tym poszukaj na allegrogo, może trafisz dobry silnik używany i kwestia przekładni i cena spadnie do maks 2 tyś. Ale jeśli buda gnije, stan średni, a masz 12 tyś to szukaś e36 z końca produkcji. Można za te pieniądzie oczekiwać by była zadbana a naprawy były udokumentowane. Na e46 za 12 tyś....tak 316 bez klimy i korby w drzwiach. Zobacz mobile.eu, po ile na niemieckim rynku chodzą zadbane e46. To co jest u nas na allegro to w 90 procentach skupisku szrotów.

PZDR>

Opublikowano

Autko już ma swoje lata, ja bym chyba postarał się przesiąść na coś nowszego? Za wspomniane 12-13 tys znajdziesz już coś naprawdę co Cie usatysfakcjonuje.

Decyzja jednak należy do Ciebie, sam wiesz w jakim stanie masz obecne E36 i mniej więcej jak powinien się sprawować po remoncie.

Opublikowano
Ja bym polecał coś młodszego przede wszystkim i z dobrej jakości silnikiem, za te pieniądze kupisz sobie E36 w świetnym stanie i dobrym wyposażeniem, dobrać jeszcze do tego dobry silnik z udokumentowanymi naprawami lub niskim przebiegiem i wydaje mi się że powinno Ci się to opłacić. No chyba, że Twoje auto ma budę w idealnym stanie, świetne wyposażenie i jakieś drobne bajery, które spowodują, że pieniądze wydane na naprawy się kiedyś zwrócą w cenie gdybyś chciał sprzedać po remoncie. Druga opcja to po prostu to żeby mieć ją dla siebie i wiedzieć czym się jeździ. Wybór należy do Ciebie:)Pozdrawiam:)
Opublikowano

No właśnie buda nie jest idealna bo progi proszą się o wymianę, jedyny plus to buda nie była bita ori szyby, bez spawów tak mi się wydaję przynajmniej.

Właśnie też się zastanawiałem nad e36 nowszym jednak u nas nic kompletnie nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.