Skocz do zawartości

Wyjątkowy trudny wybór

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy to dobry temat aczykolwiek zaryzykuje mam dylemat posiadam bawarke e36 2.0 bez vanosa 1991r i remont tego auta wynosił by około 4-5 tyś na gotowe opłaca się robić czy np. sprzedać za te 3 tyś i szukać jakiejś młodszej w lepszym stanie? Ew sprzedać i szukać auta do 12-13 tyś? Np. e46? z początku serii?

Doradźcie chłopaki!

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
według mnie lepiej przesiąść się na coś młodszego,chyba,że faktycznie za te 5tys. doprowadzisz ją do dobrego stanu
Opublikowano
ja za te pieniądze proponował bym ci szukać jakiejś eleganckiej e36 no chyba ze wolisz jezdzić przeciętną e46
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nikt, Ci nie da gwarancji że e36 nawet za 12 tyś będzie idealna. I w niej może paść uszczelka, łańcuch itp. Jeśli Twoja buda jest zdrowa, niezgnita to rób silnik i wiesz co masz. Po za tym poszukaj na allegrogo, może trafisz dobry silnik używany i kwestia przekładni i cena spadnie do maks 2 tyś. Ale jeśli buda gnije, stan średni, a masz 12 tyś to szukaś e36 z końca produkcji. Można za te pieniądzie oczekiwać by była zadbana a naprawy były udokumentowane. Na e46 za 12 tyś....tak 316 bez klimy i korby w drzwiach. Zobacz mobile.eu, po ile na niemieckim rynku chodzą zadbane e46. To co jest u nas na allegro to w 90 procentach skupisku szrotów.

PZDR>

Opublikowano

Autko już ma swoje lata, ja bym chyba postarał się przesiąść na coś nowszego? Za wspomniane 12-13 tys znajdziesz już coś naprawdę co Cie usatysfakcjonuje.

Decyzja jednak należy do Ciebie, sam wiesz w jakim stanie masz obecne E36 i mniej więcej jak powinien się sprawować po remoncie.

Opublikowano
Ja bym polecał coś młodszego przede wszystkim i z dobrej jakości silnikiem, za te pieniądze kupisz sobie E36 w świetnym stanie i dobrym wyposażeniem, dobrać jeszcze do tego dobry silnik z udokumentowanymi naprawami lub niskim przebiegiem i wydaje mi się że powinno Ci się to opłacić. No chyba, że Twoje auto ma budę w idealnym stanie, świetne wyposażenie i jakieś drobne bajery, które spowodują, że pieniądze wydane na naprawy się kiedyś zwrócą w cenie gdybyś chciał sprzedać po remoncie. Druga opcja to po prostu to żeby mieć ją dla siebie i wiedzieć czym się jeździ. Wybór należy do Ciebie:)Pozdrawiam:)
Opublikowano
  • Autor

No właśnie buda nie jest idealna bo progi proszą się o wymianę, jedyny plus to buda nie była bita ori szyby, bez spawów tak mi się wydaję przynajmniej.

Właśnie też się zastanawiałem nad e36 nowszym jednak u nas nic kompletnie nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.