Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko odnosnie szyberdachu.

Moj jest na korbke.

Ale chcialem go przerobic na elektryczny.

Zakupilem juz silniczek i oslonke z przyciskiem.

I tu sie zaczyna problem, gdyz nie wiem jak i do czego połaczyc te kabelki. Nie mam tam zadnych kostek oprocz tej do lampki. Wie ktos jak to zrobic? A moze ma ktos jakis schemat tej instalacji.

Z gory dzieki za pomoc.

Opublikowano

Z tego co udalo mi sie ustalic to podobno wychodza wiazki do jakiegos przekaznika ktory steruje tez szybami elektrycznymi.

Na silniczku jest tez kostka niebieska i 6 pinow z czego do 4 sa przylutowane kabelki ale kazdy pin ma opis od 1 do 3.

Czy ktos ma pojecie jak to polaczyc beztego przekaznika?

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
a ja mam pytanie podobne bo mam manualny i chce zrobic elekyczny czy musz kupowac caly szyber czy tylko sulniczek i istalacje?
Opublikowano

Nie wiem jak się to ma w E36, ale w E34 silniczek wystarczy, dodatkowo jeśli się nie mam instalacji, całą instalacje do szyberdachu, oczywiście przycisk z zaślepką w miejsce korbki i pytanie jaki posiada się moduł pod tylnią kanapą.

Jeśli jest moduł komfort, to wystarczy poszukać w takim module wejść/wyjść szyberdachu i powinno działać.

Ja np. nie miałem modułu KOMFORT i zrobiłem sobie szyber na trzech przekaźnikach i szyber działa po dziś dzień. :dance: